Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Opnieuw smullen op vierdaags festival Gent Smaakt

Van 26 t.e.m. 29 mei kun je in Gent terecht voor het culinair festival Gent Smaakt. Dit jaar met heel wat nieuwe locaties, activiteiten, workshops, chefs en producten. Niet te missen dus!


Onder de stadshal stellen Gentse chefs opnieuw hun signature dishes voor, maar dit keer komen er ook enkele locaties bij. Zo kun je in Klein Turkije de beste lokale producten met aandacht voor korte keten shoppen. Op de Korenmarkt vind je dan weer wereldkeuken en streetfood. In het Novotel staan er leerrijke workshops op het programma en kinderen krijgen de kans om hun passie voor eten te ontwikkelen in het Kinderrestaurant, de revelatie van deze Gent Smaakt.

In het Kinderrestaurant beleven kinderen tussen 9 en 14 jaar zelf hoe het is om een restaurant te runnen. Kinderen nodigen familie en vrienden uit om te komen eten in hun restaurant. De Gentse hotelschool en echte professionals helpen de kleine chefs om alles in goede banen te leiden.

Voor de gelegenheid wordt het Goudenleeuwplein ook omgetoverd tot het Drakenpleintje, waar kinderen koning zijn. De horecazaken met het kindvriendelijk draakje-label stellen elk ook een menu voor waar een kinderjury een selectie maakt van twee voorgerechten, twee hoofdgerechten en twee desserts.

Smaakt naar meer? Schrijf je dan in voor één van de vele workshops of het Kinderrestaurant via www.gentsmaakt.be.