Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Hoe hou je wespen het best op afstand deze zomer?

Het seizoen van de terrasjes en outdoor etentjes gaat, jammer genoeg ook gepaard met ongenode gasten: wespen. De geel-zwarte insecten kunnen een etentje buiten flink verpesten door je gezelschap de stuipen op het lijf te jagen. Slaan helpt niet maar gelukkig zijn er wel andere trucjes om de beestjes van je tafel weg te houden.


Kruidnagel

Vul een bakje met water en stop daar een paar kruidnagels in. Ververs zowel het water als de kruidnagel af en toe. Je kan de kruidnagel ook roken maar dan zal je gezelschap waarschijnlijk ook niet meer aan tafel willen blijven zitten. Blegh!

Koffie

Deze tip raden we niet aan als er kinderen in de buurt zijn. Doe wat gemalen koffie in een oud kopje en steek het aan met een lucifer. Deze walm vinden wespen naar het schijnt verschrikkelijk en eerlijk gezegd kunnen we dat wel begrijpen.

Sproeien

Dit is er eentje voor de durvers. Een plantenspray met water bij de hand hebben en wanneer een wesp nadert in zijn richting spuiten. Wel opletten dat de wesp niet boos terugkomt!

Moestuin

Een natuurlijke manier om wespen op afstand te houden is door de takken van muntplanten of tomatenplanten te gebruiken. Blijkbaar kunnen wespen niet goed tegen de geur van die planten. Een takje op tafel kan dus al een goede manier zijn om wespen weg te houden.

Pepermunt

Een studie uit 2013 heeft ontdekt dat pepermuntolie heel goed werkt tegen wespen. Je doet een paar druppeltjes op wattenbolletjes en de wespen verdwijnen als sneeuw voor de zon uit je tuin.

Val

Je kunt zelf ook een val maken. Vul een lege fles met een mix van suiker en water en hang ze ergens op in de tuin. De wespen zullen in de fles kruipen om aan het mengsel te kunnen maar zullen het daarna heel moeilijk hebben om terug uit de fles te raken. Online vind je ook andere doe-het-zelf wespenvallen.

Hopelijk kun je met deze tips genieten van een etentje in openlucht of een terrasje, zonder gestoord te worden door die venijnige wespen.