Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Gezocht: 100 mensen met “roos” in de naam

Om hun bijenvriendelijke rozen voor te stellen, organiseren drie rozenveredelaars een exclusief rozenfeest op de vooravond van de Week van de Bij. Als je een “roos” in je voor- of achternaam hebt, kun je er op 28 mei misschien wel bij zijn.


Iedereen houdt van rozen. De bloemen hebben een interessante geschiedenis en zien er nog eens mooi uit ook. Ook bijen zijn er verzot op. Omdat er elke dag steeds minder bijen zijn, en er dus minder bestuiving gebeurt, willen enkele rozenveredelaars de bijen helpen. Daarom hebben ze een bijenvriendelijke roos ontwikkelt. Die rozen bevatten extra voedsel – zoals nectar en stuifmeel – voor de bijen.

Om deze bijenvriendelijke rozen voor te stellen, wordt er een rozenfeest georganiseerd. Als jij op 28 mei niets te doen hebt én je hebt toevallig een “roos” in je voor- of achternaam, dan kun je als VIP naar het exclusieve rozenfeest in de plantentuin van Meise te gast zijn.  Meer info en inschrijven kan via www.bijenrozen.be.