Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Camperfood en fijne plekken

Els Sirejacob en Bram Debaenst werken al enkele jaren samen, Els als foodstyliste, Bram als foodfotograaf. Hun gedeelde passie voor reizen met de camper en lekker eten resulteerde in een sfeervol boek: “Camperfood & fijne plekken”. Je krijgt instant zin om er op uit te trekken!


Camperfood & fijne plekken staat vol leuke tips, reisbestemmingen, verhalen en recepten.

Els: “Het boek is een leidraad bij het kamperen, een soort ‘start to camper’. Naast de verhalen staan er ook praktische zaken in: wat je best meeneemt, waar je moet op letten,… De bedoeling is om goesting te doen krijgen om er op uit te trekken.”

“Met de recepten hebben we ook ingespeeld op de locaties, de landen waar we geweest zijn. Het opzet was om zo veel mogelijk met lokale producten gerechten te maken die je makkelijk op een vuurtje kan zetten of op 2 bekkens binnen in de mobilhome.”

 

Voor onze opnames volgen we Els en Bram tijdens een korte kampeertrip in Oostduinkerke. De locaties die aan bod komen in het boek zijn geen typische reisbestemmingen maar wel ideale plekken om met de camper te ontdekken. Bram: “Zoals het Zwarte Woud. Da’s echt een hele mooie streek in Duitsland. En ik kan ook niet 1 specifieke plaats aanduiden, het is gewoon heel het Zwarte Woud.

“Ook Cornwall zeker de moeite waard. Het is ook zeer surfminded, wat perfect aansluit bij het kamperen.”

“Camperreizen is een soort ode aan de vrijheid. Als je ergens iets leuks tegenkomt ongepland kunnen beslissen om te stoppen. Da’s echt de vrijheid die supertof is aan met de camper reizen.”

Foto’s: Bram Debaenst & Els Sirejacob

Bekijk ook: