Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Baden in wijn? Het kan bij onze noorderburen

Baden in wijn, dat klinkt als een droom… Toch kan het vanaf vandaag in Nederlands-Limburg. Wellnesscentrum Thermae gaat hiervoor de samenwerking aan met Wijngaard St. Martinus. Bovendien is Vino Therapy ook nog eens goed voor de huid!


Vanaf vandaag kun je op de top van de Nederlandse Valkenburgse Cauberg baden in wijn. Hierbij wordt de wijnpulp die overblijft na het persen, gebruikt om in te baden. Het concept heeft de naam Vino Therapy gekregen. Naar het schijnt is het nog eens gezond ook.

Vino Therapy wordt aangeboden door de Limburgse bedrijven Thermae 2000 en Wijndomein St. Martinus. Hun wijnbad wordt gevuld met pulp van de Monarch druif, aangeleverd door Wijngaard St.Martinus. Vino Therapy wordt ook nergens in de omgeving aangeboden. Een primeur dus voor Thermae 2000.

Stan Beurskens, eigenaar van St. Martinus legt uit waarom er voor de Monarch druif gekozen is: “In de pulp van die druif zit een speciaal stofje genaamd resveratrol. Dat is een krachtige antioxidant die de huid beschermt.”

De wijnbaden zijn gelegen net naast het Infinitum, waar je een prachtig uitzicht hebt op de Limburgse heuvels. Je smeert je eerst in met natuurlijke bodyscrub, daarna neem je plaats in het bad en dompel je je onder in de wijnpulp en druivenpitolie. Tijdens het baden krijg je uiteraard ook een glaasje wijn aangeboden. Na het bad smeer je je in met bodymelk zodat je huid gehydrateerd blijft.

Ook zin in een wijnbad? Reserveren kan op: www.thermae.nl