Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

7 trendy stijlen om een zijden sjaal te dragen

Welk eenvoudig accessoire kan jouw kledingkast nieuw leven in blazen? Een zijden sjaaltje die eindeloze combinaties biedt. De zijden carrés zijn een tijdloos stuk met een vintage uitstraling. Laat je inspireren door de nieuwe collectie sjaaltjes door Belgisch modemerk Veritas en hun 7 tips.


1. Bad hair day fix

Voor die ochtenden waarop je niet wakker wordt met een perfecte coupe en glanzende lokken: een zijden sjaaltje is je nieuwe redding. Wikkel hem rond een dot als een scrunchie of knoop rond je hoofd met een leuke strik. Weg met elastiekjes en diademen, de sjaal als haaraccessoire bezorgt keer op keer een speelse hairdo.

                           

2. Wrist wrap

Een kleurrijk sjaaltje rond de pols gewikkeld, maakt een hippe wrist wrap. Combineer leuke kleuren en patronen met je favoriete handtassen voor een piekfijne look.

         

3. Knoopriem

Door de sjaal als riem te knopen, breng je kleur in je outfit en voeg je persoonlijkheid toe aan een neutrale broek. Voor het beste resultaat rol je de sjaal op in de lengte, wikkel je rond je middel en knoop je een beetje asymmetrisch.

4. Crop top

Dat een sjaaltje enkel rond de nek hoort, is geen geheim voor Veritas. Zelf nog nooit geprobeerd? Laat dat je niet tegenhouden om één van deze hippe looks uit te testen. Je tovert een sjaaltje in een vingerknip om tot een trendy haltertopje, een ‘off the shoulder’-bandeautop, of een eigen creatie.

                     

5. Vintage hoofddoek

Met een eenvoudig knoopje onder de kin, zorg je meteen voor een nostalgisch en luxueus gevoel. Combineer deze look met een statement zonnebril en omarm je innerlijke diva. Om het plaatje compleet te maken, is een ritje in een cabrio aangeraden.

                 
6. Luxueuze bandana

Wie dacht dat bandana’s achtergelaten waren in de jaren ’90, wordt gelukkig het tegendeel bewezen. Door een sjaaltje met een leuke print om je hoofd te knopen, geef je deze retro look een hippe, hedendaagse upgrade.

                                    

7. En natuurlijk… om je hals

De sjaal rond je hals dragen lijkt vanzelfsprekend, maar draag hem langs de zijkant en geef meteen Parisienne-vibes.

                                    

Shop de nieuwe collectie in alle Veritas winkels en op de webshop.