Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Tendens vraagt het aan Julie Van den Kerchove

Deze week stellen we onze tien vragen aan Julie Van den Kerchove. Je kent haar misschien wel van de populaire blog Julie’s Lifestyle. Vandaag komt ook haar nieuwe boek uit “Low Carb, Lekker en Snel”.


Wat wilde je als kind worden?

Wel, een van de eerste dingen dat ik me nog goed herinner was toen ik zelf leerde lezen. Ik droomde er toen van om zelf verhalen te schrijven. Ik had ook enorm veel ideeën en scenario’s in mijn hoofd. Eigenlijk wilde ik dus schrijfster worden.

Waar krijg je de slappe lach van?

Meestal in situaties waar het niet zo gepast is. Als er dan nog iemand anders bij is, is de kans nog groter dat ik de slappe lach krijg. Ik herinner me nog toen ik op een trouw was in de kerk, samen met mijn mama. Er was daar een dame en haar rok was blijven hangen in haar onderbroek. Die ceremonie was in volle gang dus wij konden haar niets zeggen. Daar zat ze dus, heel die ceremonie, tegenover de pastoor. Mijn moeder en ik keken naar elkaar en hadden heel veel moeite om onze lach in te houden. We hebben achteraf toch wel eventjes de slappe lach gehad.

Wie is je celebrity crush?

Op dit moment niet direct iemand. Vroeger was ik wel echt zot van Leonardo Di Caprio. Ik was 12 jaar toen Titanic uitkwam en ik was helemaal in de ban van Leo. Ik had ook een poster in mijn slaapkamer. Mijn zus vertelt nog steeds over de keren dat ik vroeger gezegd heb dat ik met hem zou trouwen. Het zat echt diep.

Wat is de mooiste plek op aarde waar je ooit al bent geweest?

Dichter bij huis ga ik heel graag naar de Griekse Eilanden. Ik vind dat een prachtige plek. Maar hetgeen dat mij echt gaat bijblijven is onze reis door Californië. Simon en ik zijn een aantal maanden naar Amerika getrokken voor onze opleiding tot vegan chef. Een aantal weken voor onze opleiding zijn we al vertrokken om te verkennen wat er daar allemaal was van vegan restaurants en natuur. Toen zijn we begonnen in Las Vegas en dan zijn we via San Diego naar de Redwoods in Noord-Californië gereisd. De Redwoods is een heel oud bos in Californië. ’s Nachts was dat ook prachtig. Je ziet daar duizenden sterren. Je kunt je dat hier niet inbeelden.

Dat was oprecht een van de mooiste plekken waar ik ben geweest. Ik ben ook zot van de natuur. Ik zoek altijd de natuur op als ik op reis ga. Die nationale parken in Amerika en die route langs de zee met de kliffen was echt fantastisch. Ik ben blij dat we die reis gemaakt hebben.

Wat is het concert/optreden dat het meeste indruk op je maakte?

Ik moet eerlijk zijn, ik ben niet zo’n grote concertganger. Als ik dan toch één moet kiezen, dan misschien dat van Lady Gaga een viertal jaar geleden. Iets dat ik eigenlijk niet verwacht had want we hadden heel last-minute beslist om te gaan. Het is niet dat ik megafan was of zo maar zij intrigeerde me wel. Ik was enorm onder de indruk van haar zang, van haar performance, van haar energie… Ze combineert dan ook zang, piano en dans. Ook de boodschap die ze bracht was mooi. Haar concertreeks ging over jezelf graag zien zoals je bent. Het totaalplaatje was er en ik ben echt blij dat ik geweest ben.

Welk liedje sla je nooit over?

Lovely Day van Bill Withers. Dat is zo’n liedje dat mij altijd blij maakt. Het doet me denken aan een warme zomerdag. Ik zet dat vaak zelf op en als het op de radio komt dan zing ik van het begin tot het einde mee.

The Pretenders hoor ik ook heel  graag. Zij hebben de soundtrack van Briget Jones’s Diary ook gemaakt. Dat is stiekem één van mijn favoriete films. De muziek die bij die film hoort, maakt mij ook altijd gelukkig.

Wat waardeer je aan je vrienden?

Hetgeen dat ik het meeste waardeer aan mijn vrienden is vertrouwen. En daarmee samenhangend vind ik het ook belangrijk om diepgaande gesprekken te kunnen hebben. Je moet volledig jezelf kunnen zijn. Ik moet bij hen terecht kunnen met wat dan ook en weten dat het in vertrouwen blijft.

Ook moet je mekaar kunnen aanvaarden en graag zien, zonder jaloezie. Bij sommige vriendschappen was er wel een gevoel van competitie, ik sluit mij dan snel terug af. Voor mij is dat vertrouwen dus heel belangrijk.

Wat is je favoriete bloem?

Goh, ik heb er een paar. Rozen vind ik fantastisch en dan zeker wilde rozen. Ik denk dat de buren al een paar keer raar gekeken hebben want ik durf wel eens stoppen en kijken in hun tuin. En op dit moment, in de lente, vind ik hyacinten wel mooi. Die geur doet mij altijd denken aan mijn kindertijd. Mijn mama zette altijd meiklokjes of hyacinten in onze slaapkamer en als we toen moesten studeren rook heel onze kamer naar die zoete geur van hyacinten. Echt fantastisch.

Uit iedereen (heden en verleden) met wie zou je graag eens een koffie drinken?

Iemand die mij al lang intrigeert omdat ik mij graag verdiep in kwantumfysica en energie, is Albert Einstein. Zijn materie boeit mij al sinds mijn middelbare schooltijd. Enkel en alleen al de blik in zijn ogen en de energie die hij uitstraalt, er zit daar zoveel achter. Ik denk dat hij een enorm wijze man was die zijn tijd veel te ver vooruit was.

Hij was ook één van de eersten die mij introduceerde met het concept dat alles eigenlijk energie is. Ook wij. En dan is alles nog eens verbonden in een groot geheel. Persoonlijk vind ik dat allemaal enorm boeiend. Het kan dus een heel interessant gesprek worden.

Wat heb je van corona geleerd?

Goh, het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat je niet 7/7 aan het werk moet zijn. Het is oké om eventjes de pauzeknop in te duwen. Goed is ook goed genoeg. Ik ben een enorme perfectionist en de laatste jaren heb ik echt geleerd om daar op een andere manier mee om te gaan.

Wil je nog meer informatie over Julie? Bekijk dan zeker haar website op: julieslifestyle.com 

Bekijk ook: