Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Tendens Vraagt het aan Hannes Coudenys

Het kan zijn dat de naam Hannes Coudenys niet direct een belletje doet rinkelen maar Ugly Belgian Houses zegt je hopelijk wel iets. Hannes is daar oprichter van en is ook medebedenker van de Jamies. Deze week leggen we hem onze tien vragen voor.


Wat wilde je als kind worden?

Ik wilde journalist worden. Ik had als kind een journalistenkamp gedaan. We mochten daar dan een dag bij het Belang van Limburg werken als filmjournalist. We gingen dus in een lege cinema gaan zitten om een film te kijken zoals een echte vip. Ik denk dat het toen Richie Rich was. Ik vond dat een heel fijne ervaring.

Ik heb dan ook een journalistieke opleiding gedaan en zelfs eventjes als journalist gewerkt. Dat is uiteindelijk geëvolueerd naar een job in de creatieve sector. Ik heb ontdekt dat daar mijn hart echt lag.

Waar krijg je de slappe lach van?

Van mijn kinderen heel vaak. Ze zijn één en zeven. Als de éénjarige begint te brabbelen dan reageert de zevenjarige daarop en dat is hilarisch om te zien.

Wie is je celebrity crush?

Catherine Zeta-Jones. Zij is een heel veelzijdige actrice en gewoon een mooie dame ook.

Wat is de mooiste plek op aarde waar je ooit al bent geweest?

Ik ben naar Zuid-Afrika geweest, naar het uiterste punt van Kaap de Goede Hoop. Het was heel indrukwekkend om daar te staan. Je hebt echt het gevoel dat je op het einde van de wereld staat, of toch op het einde van een continent. Het is ook heel mooi om te zien hoe die twee zeeën daar samenkomen.

Wat is het concert/optreden dat het meeste indruk op je maakte?

Goh, het zijn er zo veel. Ik denk dat ik dan toch zou kiezen voor één van mijn eerste optredens: Rage Against The Machine op Rock Torhout in de jaren 90.  Als je jong bent en voor de eerste keer naar een concert gaat, dat dan nog eens op een festival is, dan is dat echt impactvol. Het was echt waanzinnig.

Welk liedje sla je nooit over?

Ik heb een heel brede muzieksmaak maar ik kies toch voor I heard it through the grapevine van Marvin Gaye. Je kan dat heel goed meezingen en die goede oude soul-vibes zijn hier ook nog echt aanwezig. Fantastisch nummer.

Wat waardeer je aan je vrienden?

Het feit dat ze meestal wel openstaan voor mijn gekke ideeën. Ik doe graag heel veel verschillende dingen en zij laten zich wat leiden door mij. Ik vind dat wel tof.

Wat is je favoriete bloem?

Man, man, ik ben echt geen bloemenkenner. Ik zal gaan voor een klassieker en zeggen: een madeliefje.

Uit iedereen (heden & verleden) met wie zou je graag eens een koffie drinken?

Goh, dat zou dan Stefan Zweig zijn, denk ik. Dat is een Oostenrijkse schrijver van Joodse afkomst en één van de meest invloedrijke Duitse schrijvers ooit. Hij leefde in Wenen net voor de twee Wereldoorlogen, naar het schijnt een heel mooie tijd. Hij lijkt me ook gewoon een heel interessant persoon om eens mee te praten.

Wat heb je van corona geleerd?

Dat het fijn is om je leven niet altijd vol te proppen met dingen en dat je eigenlijk met heel weinig ook heel gelukkig kunt zien. Ik bedoel daar niet mee materiële dingen maar met weinig reizen, feesten, enzovoort. Een lege activiteitenagenda kan heel bevrijdend zijn en je opnieuw doen genieten van de kleine dingen.

Bekijk ook: