Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Tendens vraagt het aan Dorien Reynaert

Dorien Reynaert is geen onbekend gezicht. Je kent haar vast wel als actrice uit de Buurtpolitie. Naast actrice heeft ze ook heel wat andere projecten lopen. Haar meest recente is een podcast over moederschap samen met de vrouw van Wout van Aert, Sarah De Bie. Deze week is Dorien onze gast in Tendens Vraagt.


Wat wilde je als kind worden?

Dierenarts! Toen ik ongeveer vier jaar was, ben ik uit mezelf vegetarisch beginnen eten. Er was niemand die mij daartoe dwong maar ik deed dat gewoon. Ik heb als kind ook redelijk veel in het ziekenhuis gelegen en keek dan heel veel tv, natuurlijk waren dat dan altijd Disneyfilms met dieren of documentaires van National Geographic. Daarna heb ik dan ook heel snel huisdieren gewild en had ik veel knuffels van dieren om te verzorgen.

Ik heb dan ook speciaal wetenschappen-wiskunde gedaan in het middelbaar zodat ik de opleiding dierenarts kon doen. Op mijn achttiende ben ik dan naar de universiteit geweest om dat te studeren. Ik hield het één jaar vol. Mijn focus was helemaal niet waar het moest zijn. Ik was wat schoolmoe na zo’n zwaar middelbaar, ik had mijn eerste vriendje en studeerde in een nieuwe stad. Dus uiteindelijk heb ik die opleiding dan stopgezet.

Dieren zijn wel nog steeds een passie voor mij en ik wilde er ook echt nog iets mee doen. Daarom heb ik toch nog een diploma fysiotherapie voor honden gehaald. Heel mijn garage is omgebouwd om honden te kunnen laten revalideren bij mij. Het is geen dierenarts maar het is toch iets medisch met dieren in samenwerking met dierenartsen.

Waar krijg je de slappe lach van?

Oei, van heel veel. Een paar jaar geleden zat ik met een vriendin op een vliegtuig en we hadden heel veel turbulentie tijdens die vlucht. Het was eigenlijk een heel angstaanjagende situatie en mensen waren echt in paniek. Ik en mijn vriendin daarentegen, wij deden het in ons broek van het lachen. Wij konden echt niet stoppen met lachen. Volgens mij was dat onze manier om met die angst om te gaan.

Ik moet eerlijk zijn, met diezelfde vriendin heb ik al heel vaak de slappe lach gehad. Vroeger in de klas bijvoorbeeld gebeurde dat ook veel. Als één van ons begint, dan volgt de ander sowieso. Onlangs zijn we nog samen met vrienden iets gaan drinken en dan keerden we terug op zo’n step. In plaats van één persoon op de step, kropen we daar met drie op. Super onverantwoord maar ook wel heel grappig. Van zo’n dingen krijg ik dus ook de slappe lach.

Wie is je celebrity crush?

James Hetfield, de zanger van Metallica. Dat is de man van mijn dromen sinds mijn twaalfde. Mijn echtgenoot weet dat ook. Die heeft ook al gezegd dat als ik de kans krijg, ik carte blanche heb. Niet dat ik die kans ooit zal krijgen. (lacht)

Wat is de mooiste plek op aarde waar je ooit al bent geweest?

Goh, dat zijn er een paar maar als ik moet kiezen dan toch Botswana. De wildernis en het dierenrijk daar zijn voor mij fantastisch. Dat is echt puur natuur. Er zijn geen omheiningen voor de dieren. We hebben daar dan ook in de natuur geslapen.

Er is daar een gebied genaamd de Okavangodelta, dat is een soort eiland omringd door water in Botswana. Daar hebben we ook nijlpaarden en krokodillen gezien. Die fauna en flora daar gecombineerd met de prachtige zonsondergangen, dat is echt met niets te vergelijken. Leuk detail: ik ben daar ook ten huwelijk gevraagd.

Wat is het concert/optreden dat het meeste indruk op je maakte?

Metallica. Ik heb hen ondertussen al zes keer gezien maar niets topt die allereerste keer. Ik was toen veertien jaar en ze stonden op Rock Werchter. Ik heb echt de hele dag vooraan gestaan en gewacht tot het hun beurt was. Op dat moment was ik al twee jaar echt megafan. Ik kon al hun liedjes meebrullen en dan staan ze opeens voor je neus. Echt super was dat. Ik heb daar dan ook nog een plectrum kunnen vangen.

Ik moet wel zeggen dat elke keer wanneer ik ze zie het echt fantastisch is. Die eerste keer was gewoon immens overweldigend en speciaal.

Welk liedje sla je nooit over?

Goh, dat zijn er heel veel. Ik ben grote fan van de ’80s dus alles wat daarin is gemaakt zal ik nooit afzetten. En dan een specifiek nummer… Ja, Metallica zal ik nooit afzetten maar daar heb ik nu niet meteen één favoriet nummer van. Ik kan wel een paar voorbeelden opnoemen. Master of Puppets vind ik bijvoorbeeld een hele goeie.

Wat waardeer je aan je vrienden?

Ik heb eigenlijk maar een handvol echt goeie vriendinnen. Ik vind dat ook niet zo erg want ik weet als ik naar hen bel, dat ze er zullen zijn voor mij. Ieder van ons heeft op dit moment een heel druk leven waardoor we mekaar niet zo veel zien maar als het er echt toe doet, staan ze klaar voor mij.

Bijvoorbeeld tijdens corona had ik het heel zwaar. Er waren geen events en ik had geen job, ik was dan ook nog eens tegelijkertijd zwanger en op een gegeven moment werd het mentaal heel moeilijk. Ik heb dan een paar keer echt op hen kunnen steunen. Dat doet ook echt deugd. Zij geven mij een vertrouwd gevoel.

Wat is je favoriete bloem?

Een zonnebloem. Ons eerste huis was een boerderijtje in Geel. Eén van de eerste dingen die ik heb gedaan toen wij dat huisje kochten, was zonnebloempitjes planten. Ook in de huurhuizen die we daarvoor hadden, plantten we altijd zonnebloemen. Voor mij weet ik dan direct dat ik thuis ben en dat geeft me een fijn gevoel. Het zijn ook gewoon mooie bloemen hé.

Uit iedereen (heden en verleden) met wie zou je graag eens een koffie drinken?

Eigenlijk zou ik hier terug James Hetfield willen zeggen maar dat gaat er misschien wat over. (lacht) Goh, iemand waarvan ik wel heel onder de indruk was toen hij stierf was Chester Bennington, de zanger van Linkin Park. Zijn muziek heeft mij doorheen heel mijn jeugd wel bijgebleven. Dat was muziek waarop ik kon ventileren.

Ik heb ook altijd gezegd dat ik hen ooit live wilde zien. En ik weet nog de laatste keer dat Linkin Park naar België kwam, op Rock Werchter 2017. Dat was een bangelijk optreden en ik kon er niet bij zijn. Dan een paar weken later was hij al overleden. Ik was daar echt niet goed van.

Het is een clichébeeld maar hij had zo veel succes en was zo geliefd, hoe kan dit dan gebeuren? Daarom zou ik daar graag eens een koffie mee willen drinken, om te kunnen begrijpen wat hem daartoe heeft gedreven.

Wat heb je van corona geleerd?

Dat je leven van de ene op de andere dag heel drastisch kan veranderen en dat je daar niet altijd controle over hebt. 2019 was op alle gebieden een heel goed jaar voor mij, zowel professioneel als privé, alles ging ons voor de wind. Dan denk je dat je alles in de hand hebt en boem, plots is het weg.

Je moet je toch een klein beetje voorbereiden op het ergste en dingen die boven je hoofd gebeuren moet je kunnen loslaten. Voor mij was het een les in loslaten en flexibeliteit.

Bekijk ook: