Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Tendens vraagt het aan Delphine Steelandt

In de vragen van Tendens stellen we elke week enkele luchtige vragen aan bekende mensen in de lifestylewereld. Dit keer voedingsdeskundige, sportcoach en auteur Delphine Steelandt.


Wat wilde je als kind worden?

Goh, ik wilde mensen mooi maken als kind. Dus zo schoonheidsspecialiste leek mij toen wel wat. Ook danseres sprak mij toen wel aan. Ik denk dat dat een beetje de droom was van elk meisje en dus ook van mij.

Waar krijg je de slappe lach van?

Ik ben heel makkelijk aan het lachen te brengen. Ik kan echt om de meest belachelijke dingen gieren van het lachen. Vorige week was er op de circuittraining in de fitness iemand die haar tas meehad. Niets raars natuurlijk, zij wilde na de training douchen en andere kleren aandoen. Er zat daar ook lingerie in. Nu wat gebeurde er, toen zij door de zaal wandelde, viel haar onderbroek uit haar tas.  Ik vond dat hilarisch om te zien. Dat zijn zo van die stomme dingen waarvan ik echt in de slappe lach kan schieten. Het is dan ook heel moeilijk voor mij om te stoppen.

Wie is je celebrity crush?

Oh nee, dat is een moeilijke. Ik volg niet zo veel bekende mensen en ik ben daarbovenop nog eens heel slecht in namen. Ik zeg vaak: “Dat vind ik een knappe man!” en dan vergeet ik direct de naam. Vroeger vooral Richard Gere en dan nu misschien… um… Ryan Reynolds?

Wat is de mooiste plek op aarde waar je ooit al bent geweest?

Wij zijn naar Noorwegen geweest en dat vond ik echt een ongelooflijk mooie plek. Maar toch vind ik Senegal nog mooier. Niet per se om de natuur maar vooral door de mensen die er waren. De sfeer, cultuur en de familiale banden tussen de mensen gaven je echt een fantastisch gevoel. Die mensen hebben praktisch niets en toch delen ze het klein beetje wat ze hebben zo graag met andere mensen.

Ik verbleef daar ook bij een gezin en we aten dan bijvoorbeeld in een grote groep uit één pot dat op de grond op een gasvuurtje was klaargemaakt. De sfeer was er echt gezellig en daardoor is dat voor mij de mooiste plek op aarde waar ik zelf al ben geweest.

Wat is het concert/optreden dat het meeste indruk op je maakte?

Tina Turner. Zonder twijfel. Ik ben daarnaartoe geweest in Parijs met mijn papa. Ik heb hem uitgenodigd voor zijn verjaardag en het was echt super. Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om haar live bezig te zien.

Welk liedje sla je nooit over?

Titanium van Sia en David Guetta. Mijn allerbeste vriendin heeft zelfmoord gepleegd en dat was haar lievelingsnummer. Als ik dat nummer speel dan heb ik altijd goede herinneringen aan haar. Daarom kan ik dat nummer dus nooit overslaan.

Wat waardeer je aan je vrienden?

De eerlijkheid. Zeggen wat ze oprecht denken. Als ik iets niet goed doe dan moeten zij dat durven zeggen. Als ik een trui koop die iets te klein is en ik vraag aan mijn vriendin wat ze ervan vindt, dan moet ze durven zeggen dat die trui eigenlijk wat te klein is en dat ik die best inwissel voor een maatje groter. Ik heb niets aan mensen die rond de pot draaien.

Wat is je favoriete bloem?

Een orchidee. Omdat ik totaal geen groene vingers heb en bloemen vaak heel snel sterven bij mij. Als ik vergeet een orchidee water te geven dan kan dat daar nog redelijk goed tegen. Dat past bij mij. Als ik dat een halfjaar geen water geef en dan terug in de zon zit en verzorg dan komt dat nog altijd terug goed. Dat is fantastisch.

Uit iedereen (heden en verleden), met wie zou je graag eens een koffie drinken?

Michelle Obama. Dat is iemand waar ik echt heel graag een koffie mee zou willen drinken. Eigenlijk ben ik heel dicht bij een koffie met Michelle geweest. We waren in Duitsland op een fitnessbeurs in Keulen en op een gegeven moment komt er een hele hoop bewakers binnen. Vooraan rijden ook twee van die gepantserde wagens binnen met geblindeerde ramen. Toen kwamen er mensen naar ons die zeiden dat we weg moesten gaan want Barack and Michelle Obama kwamen aan in het hotel. Wij zaten dus in hetzelfde hotel als Barack en Michelle Obama!

Ik heb dan ook een instagramberichtje gestuurd naar Michelle Obama want op dat moment stonden wij samen in de top 10 best verkochte boeken van de Standaard Boekhandel. Zij op één en ik op twee. Super toevallig. Ik vroeg haar in dat berichtje om elkaar eens te ontmoeten maar helaas heeft ze daar nooit op gereageerd. Maar ik heb het op zijn minst geprobeerd.

Wat heb je van corona geleerd?

Heel veel. Mijn man en ik hebben hele drukke jobs. Wij hebben een fitness, ikzelf ben ook bezig met Fitmeal, boeken, met heel veel tegelijk dus. Ik merkte op een gegeven moment dat we meer collega’s waren dan partners. We gaven al onze energie op het werk en hadden dan geen fut meer voor elkaar. We vergaten hoe we een koppel moesten zijn.

Die verplichte sluiting van onze zaak door corona, heeft ons gedwongen om eventjes de pauzeknop in te duwen en opnieuw met elkaar bezig te zijn. We hebben beseft dat we de rollen in onze levens moesten herbekijken. Ik heb een rol als mama, een rol als trainer, een rol als partner en ga zo maar door. Die rollen goed afbakenen is heel belangrijk geworden voor ons. Mijn rol als trainer loopt tot ik thuiskom van het werk. Dan ben ik mama en partner. Als de telefoon dan rinkelt dan heb ik geleerd om niet meer op te nemen.

Sinds corona lukt dat evenwicht veel beter. We krijgen ook veel meer gedaan in ons privéleven omdat we er weer tijd voor maken. Corona heeft ons dus heel wat geleerd.