Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Tendens Outdoor: Tuinexpert Alex Vandenhove helpt je met je gazon aan te leggen

Wil je ook een mooi groen gazon deze zomer? Alex Vandenhove, tuinexpert bij Famiflora, legt je met plezier uit wat de verschillende mogelijkheden zijn om je gazon aan te leggen in een nieuwe Tendens Outdoor.


Zaaien

Dit is de goedkoopste manier om gras aan te leggen. Je neemt een handvol graszaden en strooit die met de hand uit. Er zijn wel heel wat nadelen aan verbonden: de zaadjes kunnen wegwaaien, wegspoelen met de regen of opgegeten worden door vogels. Je toekomstige gras kan dus snel verdwijnen.

Graszoden

De snelste manier om een gazon aan te leggen is met graszoden. Dit zijn rollen waar het gras al op zit die je gewoon op je gazon uitrolt. Met deze manier kun je in één dag al een gazon aanleggen. Het enige waar je op moet letten is dat je de graszoden zo snel mogelijk na levering legt. Liefst nog op de dag zelf of, indien nodig, de dag erna. Deze optie is ook iets duurder.

Graszaden op rol

Graszaden op rol is een nieuwe manier om een gazon aan te leggen. Hierbij moet je enkel een rol met speciale coating uitrollen waar de zaadjes al op bevestigd zijn. Je bedekt de coating met aarde en geeft het water. De coating is volledig biologisch en wordt dan ook vanzelf afgebroken. De zaadjes zelf zijn ook beschermd tegen de regen en wind waardoor je meer zekerheid hebt dat je gras rustig kan groeien.

Zelf zin om je gazon opnieuw aan te leggen? Doe dan mee aan onze wedstrijd en win een waardebon van Famiflora.

Bekijk ook: