Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Tendens Outdoor: Tuinexpert Alex Vandenhove helpt je in de moestuin

Het is ideaal moestuinweer. De grond is al wat opgewarmd door de zonnige dagen en dus is het tijd voor de eerste groente- en fruitplantjes. Alex Vandenhove, tuinexpert bij Famiflora, vertelt in deze eerste aflevering van Tendens Outdoor op welke manieren je je eigen groentjes kan kweken.


Zaaien

Je kan nu al heel wat groentjes zaaien. Dat kan in een zaaibak, bijvoorbeeld voor radijsjes, of in volle grond. Moestuinieren is tegenwoordig echt simpel. Zo kan je via een zaailint heel makkelijk worteltjes op een rijtje zaaien. De zaadjes liggen meteen op de juiste plaats én in een mooie rechte lijn.

Planten

Heel wat groentjes kan je natuurlijk ook planten, zoals courgette, pastinaak, andijvie of salade. Je plant best niet alles in één keer, anders heb je in één keer al je salade en ’t is natuurlijk fijner om er de hele zomer van te genieten.

Plukgroentjes

Geen groene vingers? Dan zijn plukgroentjes de ideale oplossing. Je kan ze gewoon op je keukenaanrecht zetten, in je veranda of op je terras. Je plukt de groentjes wanneer ze rijp zijn en je kan er de hele zomer van genieten.

Zin gekregen om eigen groentjes te kweken? Doe dan mee aan onze wedstrijd en maak kans op een waardebon van Famiflora.