Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Stijlicoon Iris Apfel viert 100ste verjaardag met collectie bij H&M

Om de 100ste verjaardag van Iris Apfel te vieren, brengt H&M een nieuwe collectie uit in samenwerking met het stijlicoon. De collectie is geïnspireerd op de stijl van Apfel: kleurrijk en speels.


Iris Apfel is geboren in 1921 in New York. Ze gaat naar verschillende prominente universiteiten om opleidingen in mode en kunst te volgen. Ze groeit uit tot een succesvolle zakenvrouw, mode-icoon, modeontwerper en binnenhuisarchitecte. Apfel staat gekend om haar kleurrijke looks, toffe accessoires en haar dikke grote ronde bril. Haar bekende “why be boring?”-motto heeft haar door het leven geholpen.

Apfel haar attitude tegenover mode was ook vooruitstrevend. Ze was een van de eersten die naar goedkopere mode streefde. “Het doet er niet toe hoeveel geld je juist uitgeeft. Je moet jezelf kunnen uitdrukken en je goed in je vel voelen in je kleren.” Om die reden wilde ze ook samenwerken met H&M. Volgens haar blinkt de keten uit in goedkopere, maar stijlvolle collecties.

De Iris Apfel x H&M-collectie zit vol met kleurrijke en levendige outfits. Drukke prints en over-the-top juwelen maken de looks helemaal af. Volledig in stijl met hoe Apfel zich ook kleedt.