Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Wesley Noë is finalist ‘Eerste Maître d’Hôtel van België’

Op 14 maart dingt West-Vlaming Wesley Noé mee naar de titel van 1ste Maître d’hôtel van België. Maar wat doet een maître d’hôtel of een zaalverantwoordelijke eigenlijk?


De functie van een maître d’hôtel is veelzijdig. Het is een manager die erover waakt dat alles vlekkeloos verloopt. Wesley somt op: “Zorgen dat de tafels mooi gedekt staan, reservatielijst controlen, gasten ontvangen, menu- en wijnkaart aanbieden en personeel bijsturen waar nodig.”

 

Wesley heeft 25 jaar ervaring in de horeca in vooraanstaande zaken. Momenteel geeft hij aan COOVI in Anderlecht les in de vakken restaurant en wijn- en drankenkennis. De voorbije jaren is de functie van zaalverantwoordelijke sterk geëvolueert: “Het beroep bestaat al heel lang. In de jaren zeventig en tachtig zagen we veel bereidingen en versnijdingen in de zaal. Door de moderne gastronomie is dat een beetje op de achtergrond geraakt. Maar de laatste jaren neemt de maître d’hôtel die bereidingen terug op zich.”