Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Koken met zeewier met Donald Deschagt

Koken met zeewier is voor veel mensen een onbekend terrein. Niet voor zeewierchef Donald Deschagt. Hij neemt ons mee in de uitgebreide wereld van zeewier!


Uitgebreid assortiment

Zeewier bestaat in heel wat soorten! Je kan ze dan ook bijna allemaal eten en gebruiken in je gerechten. “Zeewier is echt de groente van de toekomst”, aldus Donald. We kunnen er dan maar beter al van proeven! Misschien is het wel leuk om thuis zelf aan de slag te gaan met zeewier. Donald toont in de reportage hoe hij zijn zeewiercrackers maakt en geeft ook het recept mee. Smakelijk!

Crackers

Benodigdheden

50gr havermout
120gr speltmeel
3el zwarte seasamzaad
4el lijnzaad
2el olijfolie
1tl zeezout
2 lepels droge zeesla
130-150ml lauwwarm water
Bereiding
Doe alle ingrediënten, behalve het water, in de een kom. Meng door elkaar en voeg steeds een scheutje water eraan toe tot het mengsel een deeg is geworden en deze een vaste samenstelling krijgt. Het kan een beetje plakkerig zijn, dat is geen probleem. Zet voor 5-10 minuten aan de kant.
Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden. Haal alvast de bakplaat uit de oven en neem twee stukken bakpapier of matjes erbij. Leg het cracker mengsel tussen de twee stukken pakpapier of matjes en rol het zo dun mogelijk uit. Haal een stuk bakpapier of matje eraf, snijd de crackers in de gewenste vorm (gemakkelijk met een pizzasnijder) en leg deze met bakpapier of matje op de bakplaat. Zet in de oven en bak voor ongeveer 30-35 minuten of tot ze knapperig zijn.

Ontdek meer over zeewier

Wil je meer ontdekken over zeewier? Surf dan eens naar de website van Donald!