Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Het is weer tijd voor de lenteschoonmaak met Mooimakers

Nog tot en met aanstaande zondag 27 maart kan je weer de handen uit de mouwen steken! Mooimakers organiseert namelijk opnieuw hun Lenteschoonmaak. Je kunt deelnemen aan initiatieven in je buurt of gewoon zelf een actie opzetten om zwerfvuil in de buurt op te ruimen. Zo dragen we allemaal samen bij aan een beter milieu.


Mooimakers is een initiatief van de Vlaamse overheid tegen zwerfvuil en sluikstorten. Dit jaar gaan ze in zee met tal van bekende mensen: vice-olympisch zwemkampioen Pieter Timmers, thuis-actrice Lauren Müller, hockeyspeler Alexander Hendrickx en atlete Hanne Claes. Ook Tiktokkers Elias Verwilt en Jonathan Medart steken hun handen uit de mouwen.

Hoe kun jij deelnemen? Op de website van Mooimakers kun je alle initiatieven in jouw buurt zien of zelf een actie registreren. Je kan bovendien ook een gepersonaliseerde poster downloaden. Het enige wat je nodig hebt is een afvalzak en een paar handschoenen. Je kunt ook bij je lokaal bestuur informeren of ze extra materiaal ter beschikking hebben. Mooimakers heeft ook een handig stappenplan en draaiboek op hun website.

Zwerfvuil opruimen klinkt nu niet direct als de leukste manier om je weekend te spenderen maar je kunt het wel leuk maken. Zo kun je “plandelsquatten”. Plandelwatte? Plandelsquatten bestaat uit de woorden “plandelen” en squatten”. Plandelen is al wandelend afval opruimen. Plandelsquatten is dus al wandelend afval opruimen en squatten om het afval op te rapen. Zo ruim je niet enkel zwerfvuil op, maar doe je nog eens een goede work-out ook!

Meer informatie over Mooimakers vind je op: Mooimakers.be