Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Gezond eten in maart met de VeggieChallenge

Heb je altijd al gezonder willen eten maar geen idee waar te beginnen? De VeggieChallenge kan je misschien helpen. Dertig dagen gezonder eten samen met duizenden andere Vlamingen kan het zetje zijn dat je nodig hebt.


Dertig dagen gezonder, lekkerder en ecologischer eten. Dat is waar de VeggieChallenge voor staat. Deze maand is het opnieuw zo ver en start de uitdaging voor honderdduizenden mensen wereldwijd.

Er zijn heel wat redenen waarom de VeggieChallenge goed is voor je. Zo is het natuurlijk beter voor de gezondheid maar wist je dat gezond eten ook beter is voor het milieu? Als 50.000 Belgen een maand lang veggie eten, besparen we samen 950.000 kg CO2 en 1.450.000.000 liter water. Dat komt neer op 58 000 000 keer douchen. Dat kan toch al tellen.

Je kunt op verschillende manieren meedoen aan de VeggieChallenge. Zo kun je kiezen voor dertig dagen vegan, veggie of een mix. Er is een gratis veggie gids die je kan downloaden met verschillende tips en recepten, ook werkt de organisatie samen met een erkende diëtiste die je kan contacteren bij vragen. Er zijn ook kookworkshops en een Facebookgroep waar je andere mensen die meedoen aan de challenge kunt leren kennen.

Voor meer informatie over de VeggieChallenge kun je terecht op de website: veggiechallenge.be

Bekijk ook: