Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

De Lingerieweek heeft wat te vieren

Van maandag 7 tot zaterdag 12 maart is het opnieuw lingerieweek. Verschillende lingeriedetaillisten houden tijdens deze week speciale acties om vrouwen aan de juiste bh te helpen. Heel wat vrouwen dragen nog steeds niet de juiste maat en daar wil de actie verandering in brengen.


Voor de vijfde keer viert Fedelin, de federatie van zelfstandige lingeriedetaillisten, de Lingerieweek. 92 zelfstandigen over heel Vlaanderen nemen er aan deel. Ook in West-Vlaanderen.

De Lingerieweek is nog steeds broodnodig. Fedelin deed een onderzoek waaruit bleek dat 70% van de vrouwen die deelnamen nog altijd de foute bh-maat dragen. Beginnen sporten, minder actief zijn,… : het kan effect hebben op gewicht en daardoor ook op je cupmaat.

Een foute bh-maat kan nefaste gevolgen hebben voor de gezondheid, met klachten zoals rugpijn tot gevolg. Het zorgt ook voor een oncomfortabel gevoel en slechtzittende bovenkledij.

Fedelin werkt ook samen met Pink Ribbon tijdens de Lingerieweek. Zij zetten zich in voor bewustwording en ondersteuning van mensen met borstkanker. In alle deelnemende winkels worden dus ook Pink Ribbon-oogmaskers aangeboden. De opbrengst gaat integraal naar de werking van het goede doel.

Wil je weten welke winkels in je buurt deelnemen? Bekijk dan de volgende link: lingerieweek2022.be