Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Welkom in de Tuin der Kunsten

Ben je nog op zoek naar een eyecatcher voor in de woonkamer? Een kunstobject of schilderij? Dan is Charlotte Beernaert uit Staden de persoon die je zoekt. Zij heeft er haar job van gemaakt om kunst een tweede leven te geven bij de mensen thuis.


Het atelier van Charlotte heet de Tuin der Kunsten, naar het bekende schilderij de Tuin der Lusten van Bosch. Hier kunnen mensen snuisteren naar betaalbare kunst. Voor Charlotte is dat en het toegankelijk maken van kunst, een heel belangrijk aspect van haar atelier.

“Voor mij is kunst iets waar je warm van wordt, dat een ziel heeft. En dat kan echt al iets van 20 euro zijn. Ik vind niet dat je kunst moet kopen om er later iets aan te verdienen. We leven nu en ik wil dat mensen een gezellig huis hebben, met objecten waar ze gelukkig van worden”, legt ze uit.

Als je een stuk ziet – in het atelier of op haar website – dat je mooi vindt, dan raadt Charlotte je combinaties met andere stukken aan. Die combinaties baseert ze op contrasten van kleur of structuur. Dat zijn ook vaak oude en nieuwe elementen. Zo geeft ze een nieuwe ziel aan de kunststukken.

Je kunt alvast wat snuisteren op de website van De Tuin Der Kunsten: www.detuinderkunsten.be