Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Kama in Nieuwpoort

Kamagurka groeide op in Nieuwpoort en komt er nog altijd met veel plezier. De tentoonstelling naar aanleiding van zijn 65ste verjaardag kwam dan ook grotendeels tot stand in de badstad.


Kama werd in mei 65 jaar en viert dat met Kamafront, een bijzonder project. De cartoonist, kunstenaar en stand-upcomedian keerde deze zomer terug naar z’n roots in Nieuwpoort. Hij ontmoette er 65 voorbijgangers en maakte hierover 65 korte reportages. Deze ontmoetingen inspireerden hem tot 65 nieuwe werken.

Deze portretten met de bijhorende filmpjes kan je nog tot 22 mei bekijken in Bezoekerscentrum Westfront in Nieuwpoort. Met de Kama Cinema kan je grasduinen in het rijke beeldarchief van Kamagurka. Onder meer legendarische televisieprogramma’s als Lava (met Herr Seele en Eddy Wally) passeren de revue. Daarnaast zijn er ook twee grote installaties en enkele typevoorbeelden van eerder werk.

Bekijk ook: