Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Lach eens in de lens

Nadat haar man in een ongeval terechtkwam, begon Kimberley Janssens aan haar carrière als fotografe. Nu specialiseert ze zich in foto’s van kinderen met een beperking, ofwel “kinderen met een plus”.


Herinneringen

Kimberley heeft zelf kindjes met een beperking. Daardoor weet ze hoe zwaar die extra zorg kan zijn. Die gezinnen dan eventjes in de watten leggen, betekent veel voor haar. “Vaak neemt de zorg de bovenhand. Het is zoals het is. Maar daarom doe ik dit ook graag.”

Kindjes

Omdat kinderen niet altijd stilzitten wanneer dat van hen verwacht wordt, moet Kimberley soms creatief uit de hoek komen. “Ik neem sowieso de tijd. Op het niveau van de kinderen zitten en ze iets laten doen waar ze graag mee bezig zijn, helpt ook zeker.”

Om zelf kinderen te fotograferen heeft Kimberley ook enkele tips. “Ga zitten, plan genoeg tijd in. Ga ertussen gaan zitten en kijken. Laat ze spelen. Heel vaak gaan kinderen snel terug hun eigen weg en dat zijn de momenten die je kunt vastleggen. Het moment waarop het leukste is om kinderen te fotograferen is wanneer ze zichzelf mogen zijn.”