Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Charlotte verovert modewereld met unieke stijl

De West-Vlaamse Charlotte aka Miss C heeft het traditionele modellenhokje niet nodig. Met haar geheel eigen looks baant ze zich met succes een weg in de modewereld.


Confectiemaat, grootte, looks,…: Voor modellen golden lange tijd heel specifieke richtlijnen, maar daar wordt, gelukkig maar, meer en meer vanaf geweken. Charlotte alias Miss C is daar een mooi voorbeeld van. Voor de catwalk is ze eigenlijk te klein en ze heeft niet de stijl die je van een model verwacht. Maar toch staat ze dit weekend op de catwalk van London Fashion Week.

Charlotte: “Soms leggen we onszelf beperkingen op. Zo van: ik denk niet dat ik daarvoor geschikt ben. Maar soms zien professionele mensen wel iets in je waardoor je wel heel ver geraakt. Het is mij toch overkomen, dus het kan bij andere mensen ook.”

Beroepshalve houdt Charlotte zich bezig met financiële dossiers, maar ondertussen neemt ook haar bijberoep als model een hoge vlucht. Ze begon er enkele jaren geleden eerder toevallig mee, toen ze zich kandidaat stelde voor een act op het festival Alcatraz. “Iemand vroeg me of ik een portfolio had, wat dus niet het geval was. En dan dacht ik: ik zal eens wat foto’s laten nemen. En zo ben ik van het ene in het andere gerold. Ik wilde het wel onmiddellijk goed doen: professionele samenwerkingen zoeken, workshops make-up volgen, veel kledij vinden,… Opeens kom je dan op je pad de juiste mensen op het juiste moment tegen.”

Foto’s (klik voor een grotere weergave): Pieter Clicteur

Ondertussen werkt Charlotte regelmatig samen met fotografen, zoals Pieter Clicteur. De samenwerking resulteerde in diverse shoots, onder meer voor een Kroatisch modemagazine en een videoclip die geselecteerd is voor het Brussels Independent Film Festival.

Als we Charlotte ontmoetten, was ze in volle voorbereiding voor een trip naar London Fashion Week voor. House of Ikons vroeg haar om mee te lopen in een defilé.

“House of Ikons is een productiehuis dat designers in de spotlights zet, maar meer het alternatieve genre. Ik ben heel blij dat ik er deel van kan uitmaken als niet-standaardmodel.”

Foto: Instagram Miss C

Bekijk de passage van Charlotte tijdens London Fashion Week via deze link (op 46m30).

Foto’s (klik voor een grotere weergave): Mariana MA

Charlotte gaat ook zorgvuldig op zoek naar kledij: “Ik maak vaak gebruik van Vinted om designerstukken op de kop te tikken. Zo leerde ik een tijdje geleden een dame, Saskia, uit Alkmaar kennen. Ze verkocht de kleding van haar beste vriendin Meri, die jammer genoeg overleden is. Zij had een immense designercollectie: schoenen, accessoires, kleding,… Ik ben naar Alkmaar gereden, Saskia heeft het verhaal verteld van haar vriendin. Ik heb daar hele mooie stukken op de kop kunnen tikken die ik ook draag voor shoots. Zo kan ik het verhaal van Meri verderzetten.”