Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Wel in je vel: Laura Van den Broeck

Voedingsdeskundige en sportcoach Laura Van den Broeck is bekend van haar platform Be fit, be awesome en van de ochtendshow bij Topradio. Via sociale media en haar boeken inspireert ze iedereen met een gezonde en haalbare levensstijl.


Wie Laura Van den Broeck wil bijbenen moet vroeg opstaan. Al van 6u ’s morgens klinkt ze fris en fruitig op de radio. Ook doorheen de dag tracht ze die energie zo veel mogelijk op peil te houden en ook over te brengen op anderen. Laura volgde een opleiding tot voedingsdeskundige. Persoonlijke ervaringen liggen aan de basis van haar interesse voor voeding en Be fit be awesome.

Geen quick-fixes meer

“Ik heb vroeger een beetje gesukkeld met mijn gewicht. Ik deed er alles aan om op gewicht te blijven, maar het schommelde enorm. Ik begon mijn toevlucht te nemen tot van die “quick fixes”: shakes, supplementen, afslankpilletjes,… Ik werd daar echter niet gelukkig van en zocht iets duurzaams. Terwijl ik me vroeger bijna dagelijks woog heb ik stilaan het getal op de weegschaal losgelaten. In de plaats ging ik op zoek naar kleine aanpassingen: meer water drinken, groenten eten, bewegen,… En dat werkte. Ik begon af te slanken en op een gegeven moment bleef mijn gewicht stabiel. Zo wil ik nu met ook andere mensen inspireren. Door kleine zaken te gaan veranderen in je leven zodat je gezonder kan gaan leven. Zónder voor snelle oplossingen te gaan.”

Laura werkt ook als sportcoach en deelt online work-outs. Al beklemtoont ze dat niet alleen sporten gezond is. Zo is een wandeling met hondje Hillo voor haar pure ontspanning.

“Ik ben altijd al vrij sportief geweest, maar de laatste jaren heb ik de kracht van kleine bewegingen tussendoor ontdekt. Vaak denken mensen dat je intensief moet sporten om gezond te zijn, maar dat klopt niet. Voor je fysieke en mentale gezondheid is een kleine wandeling ook al voldoende.”

Dipjes vermijden

Ook al dartelt Laura meestal vrolijk door het leven, toch heeft ook zij wel eens een dipje.

“Mijn oplossing voor een dipje is het dipje niet toelaten en bezig te blijven. Bij sommige mensen is dat op mentaal vlak. Bij mij is het net beweging. Dan ga ik bijvoorbeeld een work-out filmen die ik kan delen op mijn sociale media. Dat houdt mij van het dipje weg. Bewegen zorgt ervoor dat je het dipje vóór bent en geeft energie. Zo ga je er ook in de toekomst minder last van hebben.

Het is herkenbaar voor veel mensen: na de lunch voel je je energieniveau pijlsnel dalen ofwel “je zakt in zoals een pureetje”, zoals Laura het zo mooi uitdrukt. De oorzaak ligt vaak al bij het ontbijt.

 

Laura haalt geluk uit de mooie momenten met haar partner, huisdieren en natuurlijk ook koken.

“Ik kan mij echt uitleven in de keuken. Dat is zeker een moment van ontspanning voor mij. Ik probeer dat ook echt heel leuk te maken, door creatief te zijn en het simpel te houden met veel ingrediënten die je gemakkelijk kan vinden. Daar word ik echt gelukkig van.”

Ook smullen van de groentebeignets met tomaat-fetacrème die Laura klaarmaakt in de uitzending? Ontdek hier het recept!

Bekijk ook