Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Mentale rust dankzij yoga

Yoga is voor veel mensen een manier om meer mentale rust te hebben. Ook voor Evy Gruyaert is het een onderdeel van haar dagdagelijks leven. Onlangs gaf ze een demo tijdens het evenement Vitality Days.


Naast lopen is Evy Gruyaert ook gefascineerd door yoga, een passie die ze deelt via haar platform. Op het evenement Vitality Days in Kortrijk vatte ze voor ons samen wat yoga precies voor haar doet: “Yoga kan je meteen inzetten in je dagelijks leven. Ik leef veel in mijn hoofd: Bezig zijn met vanalles en nog wat. Heel veel gedachten, heel veel piekeren soms ook in mindere periodes,… Yoga heeft mij geleerd om mijn hoofd af en toe eens uit te zetten en mijn lichaam meer aan te zetten.”

“Ook de combinatie met ademhaling is belangrijk. Ik weet dat dit zweverig kan overkomen, maar geloof me dat is zo’n gemakkelijk inzetbare tool. Je eigen ademhaling je hebt dat overal en altijd bij: om jezelf te kalmeren, om minder te piekeren en om je stresslevel instant naar beneden te halen.”

Bekijk ook: