Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Kleurenexplosies van Julie Loeckx

Als je houdt van kleur in je interieur, dan moet je zeker de vrouwenportretten van artieste Julie Loeckx ontdekken. Julie schildert vrouwengezichten met een sprekende uitdrukking, gehuld in kleurrijke outfits die heel fashionable zijn.


Carrièreswitch

Het is nog maar even dat Julie Loeckx haar carrière in projectontwikkeling stop zette om zich volledig op het schilderen te richten. Julie: “Vroeger deed ik het bij mijn vaste job. ’s Morgens heel vroeg opstaan om te schilderen, een drukke werkdag door spartelen en dan weer tot heel laat ’s avonds tussen de verfpotten zitten. Dat was snel niet meer houdbaar, maar schilderen maakt mij gelukkig en is zo ontspannend. Ik koos ervoor om te durven springen.”

Populair op Instagram

En dat bleek de juiste keuze. Julie schildert vrouwenportretten en zet elke stap van een kunstwerk op haar Instagramaccount. “Ik verkoop bijna uitsluitend via Instagram. Mensen vinden het heel fijn om elke stap in het proces te volgen, van de schets tot de kleuren en veranderingen doorheen alle stappen. Die interactie vind ik heel leuk.”

Female empowerment

Julie wil met haar kunstwerken kleur in interieurs brengen én daar ook een verhaal aan koppelen. Elk vrouwengezicht heeft telkens een andere uitdrukking, maar er zit elke keer wel female empowerment in de gezichten. “De kracht die je voelt in alle werken vind ik heel belangrijk. De vrouwen stralen iets uit, ze zien er sterk uit. Het verhaal erachter kan degene die er naar kijkt er dan zelf bij bedenken.”