Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Autorijden met een abonnement

Als je geen wagen wilt kopen, kan je ook kiezen voor leasing of huur. Maar sinds kort is er ook nog een andere trend: het auto-abonnement.


Uit onderzoek blijkt dat 96% van de tijd onze wagens ergens geparkeerd staan. De oplossing: de auto delen. Daar is de consument stilaan klaar voor. “We zien een wereldwijde trend dat de ervaring belangrijker is dan bezit. Dat maakt dat sharen algemeen geaccepteerd is, in tegenstelling tot 20 jaar geleden”, aldus Alain Visser, CEO van  Lynk & Co.

Lynk & Co is een autobouwer, maar je kan de wagens niet gewoon kopen. Wie met plug-in hybride 01 wil rijden, kan dat uitsluitend via een abonnement. De wagen heeft alleen een digitale sleutel die je kan doorgeven met een app. Zo kan je de kosten van het abonnement verlagen door de wagen uit te lenen aan andere mensen.