Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Time Machine door Gent met Tanguy Ottomer

De bekende stadsgids Tanguy Ottomer is een rasechte Antwerpenaar, maar hij verruimt graag zijn horizon. In de reeks Time Machine heeft hij naast Brussel nu ook een boek en memoryspel uit met Gentse stadsgezichten vroeger en nu. Tanguy toont ons enkele van z’n favoriete plekjes in Gent.


Tanguy Ottomer  is zowat ’s lands bekendste stadsgids. CNN riep hem zelfs uit tot één van de 7 beste stadsgidsen ter wereld. Tanguy kent z’n thuisstad Antwerpen als z’n broekzak, maar hij verlegt zijn werkterrein ook naar andere steden zoals Brussel en recent Gent.

Zuidstation

Tanguy dook in de archieven en selecteerde 50 foto’s van plekken in de stad van de Stroppendragers. Soms zijn de stadsgezichten op de oude foto’s weinig veranderd. Soms zijn ze zo goed als onherkenbaar. Dan is het zoeken naar gebouwen of andere oriëntatiepunten die je een hint geven.

Graslei

Met de foto’s van vroeger op zak, trok Tanguy door Gent om de 50 straten en pleinen opnieuw vast te leggen in het nu. Het resultaat zijn 50 bijzondere voor-en-na’s.

Justitiepaleis

Time Machine Gent maakt deel uit van een reeks waarin ook Antwerpen en Brussel aan bod komen. Eerst vind je de oude foto, als je de bladzijde omslaat zie je hoe dezelfde plek er vandaag uitziet, door de lens van fotograaf Kevin Faignaert.

Oude Vismijn

Dampoort

Leuk om met verschillende generaties van gedachten te wisselen over vroeger en nu! Dat kan ook met het memoryspel dat gebaseerd is op het boek. Met 30 kaartjes kan je je kennis van Gent testen.

Time Machine is uitgegegeven bij Luster. Het boek (€21,95) en het memoryspel (€15) zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online via curiousbelgium, Uitgeverij Luster en Beroepsbelg.