Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Ruwe bolster buiten, warme ruimtelijkheid binnen

Architect en professor Thierry Lagrange kreeg de kans om voor de tweede keer een woning voor zichzelf te bouwen. Terwijl de vorige een stadswoning was werd het deze keer een woning in het groen.


Voor de architect bepaalt de context het verhaal dus in tegenstelling tussen de geslotenheid van de stad werd het landschap hier door de verschillende raampartijen als tableaus naar binnen gebracht. Het is een woning waar de enerzijds de ervaring maar ook de interesses en de filosofie van Thierry in elk detail terug te vinden is. Met de buitengevel met ruwe baksteen als stevige bolster, de onregelmatige zadeldaken en warme ruimtelijkheid binnen is de woning een welkome tegenhanger van de crepi-kubus-woning.