Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Foodiebabbel met Ellen Charlotte Marie

In deze aflevering van FoodieBabbels ontdekken we de favoriete gerechten van foodblogger Ellen De Meulemeester of Ellen Charlotte Marie. Gezonde, lekkere gerechtjes vind je zeker bij Ellen!


Pannenkoeken in alle kleuren, vormen en smaken

Ellen Charlotte Marie is een echte pannenkoekenbakker! Haar zoontjes zijn niet altijd de makkelijkste eters, dus waren pannenkoeken haar oplossing om ze toch groentjes te doen eten. Haar pannenkoeken komen dus in alle vormen, kleuren en smaken, maar zijn wel echt overheerlijk. In deze aflevering van Foodiebabbels maakt Ellen haverpannenkoekjes klaar. Ze zijn ideaal als ontbijt, maar ook zeker en vast overheerlijk als vieruurtje of lunch!

Haverpannenkoekjes

Benodigdheden

  • 100g boekweit
  • 50g havervlokken
  • 300ml amandelmelk
  • Snuf zout
  • Snuf kaneel
  • 2kl bakpoeders wijnsteen
  • 2el olijfolie
  • 2el rietsuiker
  • 1el appelazijn
  • 1 kleine rijpe banaan

Bereiding

Giet alle ingrediënten samen in een blender en blend goed door elkaar, zodat je een glad deeg krijgt. Mocht het deeg iets te dik zijn, kan je er altijd nog wat extra amandelmelk aan toe voegen. Als alles goed geblend is, zet je je pan op het vuur. Vet de pan goed in en bak de pannenkoekjes aan beide kanten tot ze bruin zijn. Serveren kan met wat yoghurt, maple syrup en vers fruit.

Smakelijk! Voor meer heerlijke receptjes kan je bij @ellencharlottemarie terecht!

Bekijk ook