Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Alcoholvrij aperitieven en genieten

Het is niet altijd makkelijk om een alcoholvrij drankje te vinden dat past bij een aperomoment. Drie vrienden vonden hun goesting niet in het huidige aanbod en beslisten om het zelf te ontwikkelen. Het resultaat is Gutss, een gamma mixdrankjes die het perfecte alternatief vormen voor gin, rum of een Italiaans aperitief.


Sarah Dhiet, Julie Vanmaekelbergh en Stijn De Graaf hebben veel ervaring in de wereld van alcoholische dranken en ze houden ook wel van een glaasje bubbels of ander alcoholisch drankje op z’n tijd. Maar toen Stijn omwille van medische redenen een tijdje geen alcohol mocht drinken viel hen op hoe weinig alcoholvrije alternatieven er zijn.

“Het initiële idee was om te gaan importeren”, aldus Julie “We hebben dan ook heel veel geproefd, maar merkten al heel snel dat het aanbod heel gesuikerd was, niet gezond en ook niet lekker.”

De drie gingen zelf aan de slag en werkten ook samen met cocktailmakers.  Het resultaat is Gutss Drinks, dat niet alleen alcoholvrij is, maar ook vegan en glutenvrij.

Sarah: “We wilden een alternatief vinden op de alcoholische varianten: zo hebben we een Botanical Dry, dat is onze gin-variant. De Cuban Spiced is onze rumvariant en tot slot is er ook de Italian Bittersweet.”

De grootste uitdaging was om een drankje te maken dat kan doorgaan voor een aperitief en waar je de “kick” van alcohol niet mist.

“Daarvoor hebben we onze dranken heel sterk gemaakt, met veel kruiding”, vult Stijn aan. “Het is niet de bedoeling om ze puur te drinken, maar wel altijd in een mix.”

Benieuwd hoe je Gutss kunt serveren? Ontdek hier makkelijke ideetjes voor je aperitief.

Met dank aan Bar Boutique in Brugge voor de medewerking aan de opnames.