Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Gezonde inspiratie op Vitality Days

Vitality Days is een evenement vol inspiratie en informatie voor een gezonde levensstijl. Kijk met ons mee voor een impressie van de kookworkshops en work-outs. En samen met Tendens-kijker Stefanie leren we bij Evy Gruyaert interessante weetjes over yoga!


Stefanie De Costere won via Tendens een VIP-ticket voor Vitality Days. Ze mocht onder meer een yogasessie volgen bij Evy Gruyaert. Stefanie is net zoals Evy fan van lopen en was benieuwd naar de voordelen die yoga kan bieden.

“Lopen en yoga zijn eigenlijk super complementair”, aldus Evy. “Bij lopen werk je heel belastend. Je lichaam moet veel schokken opvangen, vooral de knieën en voeten. Yoga kan je daar goed op voorbereiden. Spieren die leniger zijn, kunnen schokken beter opvangen.”

Tendens-kijker Stefanie De Costere won een VIP-ticket voor Vitality Days en een meet & greet met Evy Gruyaert

Op Vitality Days praten we verder onder meer met Ellen De Meulemeester, die als Ellen Charlotte Marie ook bekend is van haar vegan recepten. Eind november brengt ze het boek “Je beste lijf na je 40ste” uit. Daarmee wil Ellen mensen stimuleren om ook na hun 40ste aan krachttraining te doen.

Ergotherapeut Thomas Verbanck van AZ Delta en Sport’R toont het belang van een sterke core voor het vermijden van sportblessures. We praten ook met Ulla Lust die patiënten helpt als bewegingscoach oncologie.

Vitality Days betekent ook heel veel lekker en gezond eten. Wie (meer) vegetarische gerechten op het menu wil zetten, kan terecht bij Karolien Olaerts. Met haar blog Karola’s Kitchen, podcasts en boeken bewijst ze dat veggie eten niet moeilijk en heel lekker kan zijn!

We proeven de granola’s van XAVIES’ Granola en de gerechtjes van Pascaline Heldenbergh. Pascaline is Thermomix-adviseur en heeft type 1 Diabetes. Ze laat zien dat ook suikervrij eten synoniem kan zijn voor genieten. Ellen Vandamme begeleidt mensen die het Restart/revive-programma volgen en ze ondervond ook zelf de voordelen.