Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Geef je oude beha’s een tweede leven!

Heb je net zoals Sandra Bekkari nog oude beha’s liggen? Of ze nu niet meer passen of versleten zijn: je kunt de beha’s een tweede leveven geven! Tot eind november mag je ze afgeven in een lingeriewinkel in je buurt. In ruil krijg je een kortingsbon van 10€. De nog draagbare beha’s zijn een oplossing voor dames die minder toegang hebben tot kwaliteitsvolle lingerie. De niet-draagbare stukken worden gerecycleerd.


Deze maand organiseren 92 lingeriewinkels een grote beha-inruilactie. Onder de slogan ‘Vrouwen ondersteunen vrouwen’ zamelen de deelnemende boetieks zoveel mogelijk oude beha’s in. Het is al de negende keer dat het initiatief op touw gezet wordt. Solidariteit en duurzaamheid zijn de twee belangrijkste doelstellingen van de campagne.

‘Het besef dat duurzaam ondernemen dé toekomst is, dringt meer en meer door binnen de mode- en lingeriesector. Met dergelijk initiatief tonen we dan ook aan dat we hier als sector graag aan meewerken’, aldus Isolde Delanghe, directeur Mode Unie.

De nog draagbare ingezamelde beha’s krijgen via Wereldmissiehulp een nieuw leven voor dames die minder toegang hebben tot kwaliteitsvolle lingerie. Stukken die niet meer draagbaar zijn, worden via het initiatief ‘Be the Fibre’ gerecycleerd en als grondstof gebruikt voor nieuwe kledij en leuke, circulaire accessoires. Denk maar aan laptoptassen, paraplu’s en tote bags. Op die manier helpt de lingeriesector om iets terug te geven aan de samenleving en aan onze planeet. Met de opbrengst van de producten worden duurzame ontwikkelingsprojecten gefinancierd.

Sandra Bekkari gaf als ambassadrice alvast het goede voorbeeld door een aantal van haar oude beha’s af te geven in de plaatselijke boetiek Boudoir Lingerie in Meulebeke. Er is vast ook een deelnemende lingeriezaak in jouw buurt: Daar kan je je oude beha’s nog de hele maand november binnenbrengen!

Voor een lijstje met de deelnemende boetieks kan je terecht op deze website. Volg de Facebook-pagina voor het meest recente nieuws.