Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Foodiebabbel met Share My Food

Je volgt er zeker zelf ook: foodbloggers op Instagram! Tendens Smakelijk pikte er 4 uit om hen 20 heerlijke vragen voor te schotelen. In deze eerste aflevering van Foodbabbels ontdek je de keukengeheimen van Evelien Van Renterghem of ShareMyFood.Blog.


Eerste herinnering aan eten

We vroegen Evelien in haar keuken wat haar eerste herinnering is aan eten. Haar antwoord: “De gezelligheid van de familiebijeenkomsten uit mijn jeugd: de jaarlijkse wafelenbak van mijn meme, kerstavond bij mijn ouders, Nieuwjaar bij mijn tante. Maar ook gewoon de kip uit de oven met appelmoes op woensdagnamiddag of de eerste nieuwe patatjes uit de tuin van mijn papa. Eten is zó belangrijk in mijn familie.”

Zure toets

Ook voor Evelien zelf is eten heel belangrijk. Voor deze foodblogger is koken pure ontspanning. En dan werkt ze niet met een weegschaal, maar volgt ze haar gevoel en vooral haar smaak. “Ik hou wel van een zure toets in gerechten: sap of zeste van citroen of limoen, een lepel yoghurt, granaatappelpitjes, … Een zuurtje kan gerechten echt tot een hoger niveau tillen. Dat én verse tuinkruiden.”

Andijvie met ajuinsaus

Het gekste wat Evelien ooit at moet een zee-egel geweest zijn. En wat ze dan weer vindt dat iedereen wel eens moet gegeten hebben: “Andijvie met ajuinsaus, aardappelpuree en spekblokjes. Mijn ouders hebben een moestuin die in de herfst vol andijvie staat en dan eten we dit gerecht bijna wekelijks. Het is simplele boerenkost maar zoooo lekker!”
Waar Evelien nog meer gek op is, ontdek je in de eerste aflevering van Foodbabbels.

Super Scandinavische salade

Maak de heerlijke Scandinavische salade die Evelien tijdens haar Foodiebabbel maakt zelf ook eens thuis. Het recept vind je hieronder!

Vinaigrette

 • 1 sjalot, fijngesnipperd
 • 3el azijn
 • 1/2kl zout
 • 1kl mosterd
 • 6el neutrale olie

Giet de azijn bij het sjalotje (dan wordt het sjalotje minder scherp). Laat 10 min. trekken. Voeg de andere ingrediënten toe en meng.

Benodigdheden salade

 • 1 kleine krop sla, gewassen
 • 400g vastkokende aardappelen
 • 1 kop erwtjes (diepvries)
 • +/- 200g gerookte zalm
 • Verse dille, fijngehakt

Bereiding salade

 • Schil de aardappelen en snijd in dobbelsteentje
 • Kook in een 10-tal minuten gaar in gezouten water
 • Maak ondertussen de vinaigrette (zie boven)
 • Giet de aardappelen af
 • Schep warm door de vinaigrette
 • Kook de erwtjes 5 minuten in gezouten water
 • Giet af en spoel onder koud stromend water
 • Serveer de sla met de aardappelen, zalm en erwtjes
 • Werk af met dille, peper en zeezout

Volg het advies van een vriendin van Evelien: ‘Al de vinaigrette moet op de sla!’. De vinaigrette die op de aardappelen gaat dient ook als vinaigrette voor de hele salade. Laat dus niets achter als je de aardappelen op de sla schikt.

Meer lekkere receptjes ontdekken? Volg Evelien dan zeker op Instagram @sharemyfood.blog!