Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

De stoel centraal

In Kortrijk kun je op de Van Marcke site naar het creatieve festival Wonder. Met het thema “Please have a seat” staan ruim 200 stoelen en zitobjecten in de kijker. Zowel bekende ontwerpers als jong en aanstormend talent krijgt een plaatsje.


Van IKEA tot onbekend talent, van Enzo Mari tot de nieuwe designer van het jaar: Biënnale interieur presenteert op Wonder, in de fabriekshal op de site Van Marcke, meer dan 200 stoelen van hedendaagse designmerken. Je vindt er klassiekers maar ook heel vernieuwende ontwerpen.
Na een eerste succesvolle editie in 2020, presenteert de stad Kortrijk tot 14 november de tweede editie van het creatieve stadsfestival WONDER. Het evenement vindt plaats in de fabriekshallen op de voormalige site van Van Marcke, ook bekend als de oude De Coene site. Op deze bijzondere locatie wordt een nieuw stadsdeel van 15 hectare gebouwd. Daarmee is het één van de belangrijkste stadsvernieuwingsprojecten voor de komende tien jaar.

Voor WONDER slaan creatieve, culturele en socio-economische organisaties en onderwijsinstellingen in Kortrijk (zoals Biennale Interieur, Designregio Kortrijk, Stad Kortrijk, Howest, het Wilde Westen, Leiedal, Hangar K, Bibliotheek Kortrijk en LETTERZETTER Kortrijk) de handen ineen voor een uniek evenement rond de stoel.

 

De stoel staat hier symbool voor het samen zitten, samenkomen, samen genieten, samen zijn. Met dit thema maakt WONDER dus niet alleen plaats voor zitelementen in al hun vormen en functies, maar wil het ook het belang en de impact van sociale interactie, samenkomen en sociale handeling laten zien.

Het resultaat is een boeiend en divers parcours langs een enorme presentatie van meer dan 200 stoelen door Biënnale Interieur; een hommage aan de befaamde Italiaanse ontwerper Enzo Mari door de studenten van Howest; een ontdekking van de nieuwe generatie jonge ontwerpers, schommelconstructies uit roestvrij metaal, bewegende gedichten uit de dichtbundel ‘Bezette Stad’ van schrijver Paul Van Ostaijen en ontwerper Oscar Jespers, geluidskunstinstallaties en een heuse botsautoinstallatie.

Wonder, het creatief stadsfestival in Kortrijk, loopt nog tot en met 14 november, telkens van donderdag (ook op 11 november) tot en met zondag.

Info en tickets: wonderkortrijk.be