Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

De Kwispelcoach: honden en kinderen

Honden en kinderen, vaak gaan ze goed samen, maar ’t is wel heel belangrijk om je kind te leren respectvol om te gaan met de hond. En je kind ook hondentaal te leren, zodat je kind ook zélf aanvoelt wat kan en wat niet kan.


Altijd voorzichtig zijn

Je laat een hond nooit alleen spelen bij een kind. Een kind kan een vreemde beweging maken of per ongeluk iets verkeerd doen naar de hond toe, waardoor de hond angstig kan worden en er problemen ontstaan. Hou je hond en kind als ze samen zijn altijd in het oog.

Wederzijds respect

Als je hond naar zijn veilige plek in huis trekt, laat hem daar dan ook met rust. Leer die hondentaal aan je kinderen. Als de hond in z’n mand gaat liggen, of z’n bench opzoekt, dan betekent dat dat hij eventjes niet wil spelen, maar liever met rust wordt gelaten.

Baby op komst

Wat als je een hond hebt en er is een baby op komst? Laat je hond dan zeker wennen. Als de baby geboren is, laat de hond dan ruiken aan een body’tje van het kindje of een vuile pamper. Zo zal de hond minder verrast zijn als de baby ook effectief thuiskomt met de mama. Laat je hond zeker snuffelen aan het pasgeboren kindje. Je hond moet immers wennen aan de nieuwe bewoner in z’n huis.

Vreemde hond benaderen

Je laat tijdens een wandeling jouw kind nooit een vreemde hond benaderen. Als de hond zelf op een vriendelijke manier contact komt zoeken, dan mag jouw kindje zijn handje tonen. De hond maakt kennis door te ruiken.

Meer tips over honden en kinderen, vind je op www.gezinshonden.be

Met dank aan www.eurodogshow.be

Win een jaarabonnement voor WOEF-magazine

Dankzij WOEF kunnen we bij elke nieuwe aflevering van De Kwispelcoach in 2021 een jaarabonnement voor het WOEF-magazine weggeven. Neem hier deel aan de wedstrijd!

Win een zak gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites!

Deelnemen kan hier! Winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht. Succes!

Bekijk ook