Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

De Kwispelcoach: Beleving met je hond

Wist je dat je met je hond veel meer kan doen dan alleen maar wandelen? Tijdens de komende editie van Eurodogshow ontdek je wat je nog allemaal kan doen met je hond. Activiteiten waar jij als baasje plezier aan beleeft, maar waar ook je hond deugd van heeft. Je krijgt alvast een voorsmaakje in deze laatste aflevering van De Kwispelcoach.


Body & Balance

Je hond heeft baat bij oefeningen die zorgen voor evenwicht en zelfvertrouwen. Op een evenwichtsparcours leert een hond bewust omgaan met z’n lichaam. Zo kan je bijvoorbeeld een rij maken van opstapjes en evenwichtskussens. ’t Is een leuk parcours voor je hond. Dat begint heel klein, maar kan je zo moeilijk en zo lang maken als je wil. Kaat Wauters van Kate&Dogs helpt je hier graag op weg.

Speurhonden

Het liefste wat honden doen is speuren. Je doet hen dus echt een plezier door bijvoorbeeld snoepjes te verstoppen in een snuffelmat. Maar je kan ook een stap verder gaan en je hond een echte speurtraining geven. Dat kan bijvoorbeeld bij de Vlaamse Reddingshonden. Zij werken op een diervriendelijke manier en zorgen ervoor dat baasje én hond plezier beleven aan de speurtrainingen.

Hondenmassage

Honden ervaren ook de stress waar hun baasjes soms mee kampen. Het is dus ook belangrijk om je hond ook te ontspannen, door een leuke wandeling bijvoorbeeld. Maar dat kan ook door massage. In het begin laat je hond de aanrakingen misschien niet toe, maar eens hij het meer en meer gewoon wordt, zal je zien dat je trouwe viervoeter echt geniet. En ook jij als baasje komt helemaal tot rust.

Eurodogshow 2021

Tijdens Eurodogshow worden de mooiste honden opnieuw gekeurd, maar daarnaast kan je in de komende editie dus ook het gloednieuwe thema “beleving” ontdekken, in Kortrijk Xpo op 20 en 21 november. Door samen dingen te doen, werk je aan je relatie met je hond én beleef je plezier.

Meer ideetjes om samen te doen met je hond? Surf dan naar www.gezinshonden.be

Met dank aan www.eurodogshow.be

Win een jaarabonnement voor WOEF-magazine

Dankzij WOEF kunnen we bij elke nieuwe aflevering van De Kwispelcoach in 2021 een jaarabonnement voor het WOEF-magazine weggeven. Neem hier deel aan de wedstrijd!

Bekijk ook