Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Work-out voor je gelaat

Een work-out voor je gezicht, zonder dat je er moeite voor moet doen? En het geeft je een strakkere huid en een frissere look? Dat wilden we wel eens van dichtbij zien! Biofeedback is één van de nieuwste technieken voor anti-ageing en andere huidverbetering. Er komen geen naalden noch snijwerk aan te pas.


De biofeedback-technologie is vrij nieuw en nog maar een aantal jaar beschikbaar in ons land. De methode wordt in schoonheidsinstituten toegepast in de vorm van de Superboost-behandeling. Leen Ryckaert van Maison Pur in Knokke is één van de schoonheidsspecialistes die ermee werkt. 

Foto’s: Anubis Care

Leen Ryckaert: “Het gaat eigenlijk om de communicatie tussen de zenuwen, de spieren en de hersenen. We gaan die spieren terug in balans brengen. Bij een jonge huid zijn spieren mooi geactiveerd. Maar naarmate we ouder worden, verslappen ze. De spieren die echt verkrampt zitten gaan we ontspannen.  De andere activeren we terug.”

Wat gebeurt er?

In een eerste stap wordt via infiltratie een cocktail met actieve ingrediënten (op maat van de persoon) ingesluisd. De techniek berust op een ultrafijne straal die uit het infusie-apparaat rechtstreeks in de haarfollikels, talgklieren en zweetkanalen belandt. Van daaruit verspreid deze oplossing zich in de diepere lagen van de huid waar het zijn werking kan uitoefenen. Deze elektrische geleidende cocktail gaat op een niet-invasieve manier de huid verbeteren. En geleidt tegelijkertijd de verfijnde elektrische micro-stromen door de huid naar het zenuwstelsel (stap 2). Met een kleef-electrode aan de zenuwaftakkingen op de ruggengraat enerzijds, en een stimulerende BioRef pen aan de periferie anderzijds, wordt de biofeedback loop gesloten. De stimulatie van de biofeedbackbanen kan starten.

Foto’s: Anubis Care

Leen: “Met die pen gaan we de spieren liften. Je voelt dat ook en hebt er geen controle over. In het begin voelt dat ietsje raar, maar tegen dat we aan de tweede kant beginnen ben je het eigenlijk al gewoon. Na de behandeling kan de persoon perfect terug de dagelijkse bezigheden aanvatten. Je ziet niet rood of zo. Niemand ziet dat er iets gebeurt is.”

“Ideaal is dat je het doet in kuurvorm, dus vier behandelingen na elkaar met een tussenperiode van twee à vier weken. Daarna is een vervolgbehandeling om de 8 à 12 weken raadzaam om het te onderhouden.”

Ontspannend

Annick Reynders kiest sinds een jaar voor de biofeedback-behandeling: “Ik noem Leen ook wel eens de personal trainer voor mijn gezicht. Je voelt dat je spieren geactiveerd worden. Het is een soort work-out als het ware. Je voelt het ook trekken. Soms je krijgt een bepaalde ijzersmaak in de mond. Maar dat is niet echt storend. Het gevoel voor mij is heel ontspannend. Het is voor mij echt anderhalf uur quality time. Ik kies ervoor omdat er geen naalden aan te pas komen. Met fillers heb je een huidtrauma, je kan een blauwe plek of een bult krijgen. Maar bij dit niet. Na de behandeling kom je er fris uit.”

De Biofeedback behandeling wordt aangeboden in gespecialiseerde instituten doorheen het land. De adviesprijs bedraagt 150 € per behandeling en deze duurt ongeveer 1 uur. De definitieve prijs wordt bepaald door het instituut.