Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Week van de Belgische Mode

Van 11 tot 17 oktober zetten Creamoda en Mode Unie de Belgische Mode in de spotlight tijdens de Week Van De Belgische Mode. Ambassadrice voor deze Belgische week dit jaar is onderneemster, actrice en mama Kim Van Oncen.


Ambassadrice met een hart voor Belgische Mode

We ontmoeten Kim in de Brugse vestiging van Deleye, één van de deelnemende boetieks van de Week van de Belgische mode. Kim draagt de Belgische modesector een warm hart toe: “Belgische mode is veelzijdig. Vaak denken mensen meteen ‘Belgische mode is duur’, maar er is voor elk budget en elke stijl een mooi aanbod.”

Dress up, dress down

Kim heeft veel rollen te vervullen en daar hoort telkens een andere outfit bij:  “Als ik thuis achter de kinderen moet aanhollen, dan draag ik natuurlijk iets helemaal anders dan wanneer ik naar een rode loper feestje ga. Ik hou heel erg van dress up, dress down. Op ’t werk in een comfortabele broek met sneakers, ’s avonds hakjes daarbij en je bent klaar voor een avondje uit met vriendinnen.”

Veel verschillende stijlen dus: “Ik hou me niet vast aan één stijl of merk. Ons land barst van de creativiteit en dat ondersteun ik maar al te graag. Zeker nu, is het belangrijker dan ooit om onze lokale modewinkeliers en onze merken bij te staan.”

Belgische modemerken ontdekken

Wendy Luyckx van modefederatie Creamoda is uiteraard heel blij dat de Belgische merken extra in de kijker worden gezet tijdens de Week van de Belgische Mode. “Er zijn zo veel Belgische merken, we willen dat mensen dat echt beseffen en dat ze die merken ook gaan ontdekken.”

Wendy: “Via de Week van de Belgische mode willen we de Belg (nog) trotser maken op ons groot aanbod van Belgische mode, modemerken en modehandelaars, Het is en blijft belangrijk om bewustzijn te creëren over de voordelen van het kopen van Belgische mode en van de troeven van het shoppen in een lokale modewinkel.”

Bekijk ook