Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Onder de wol

Sabine houdt van kleuren combineren: die passie voor kleur, textuur en grafiek leidde tot haar eigen breilabel, vervaardigd in België: La femme Garniture. Sabine ontwerpt sjaals maar ook plaids, kussens en zelfs handtassen. Allemaal gemaakt van wol.


De sjaals worden in een Belgisch brei-atelier gemaakt, maar het kriebelde bij Sabine om iets te doen met de overschotten wol. Daarvan maakt ze nu onder meer handtassen. De wol laat ze breien in het brei-atelier. Thuis in haar eigen atelier stelt ze de handtas volledig zelf samen:

“De handtassen worden gemaakt van conen die te klein zijn. Een cone is een wolbobijn. Als ze te klein zijn om op te starten op een volautomatische machine, dan kunnen we die niet meer gebruiken. Daardoor is er veel overschot en ik kan dat niet weg doen. Ik zie dat ook heel graag en dat zijn allemaal super mooie kleuren. Daarvan zijn we dan beginnen stukken stof van breien om handtassen te maken en verder ook kussens.”

Meer info: La Femme Garniture