Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Modieus ambacht van eigen bodem

Ateliers zoals dat van 29th October zijn schaars geworden in ons land. We mogen binnenkijken achter de schermen bij het merk dat Manufer en Claudine Gulcu ruim 25 jaar geleden oprichtten. Dat het couturehuis nog steeds bestaat is te danken aan een mix van jarenlange vakkennis en flexibel inspelen op nieuwigheden.


Manufer Gulcu was pas een jaar of 12, 13 toen hij in Istanbul het ambacht van kleermaker aanleerde. Hij specialiseerde zich onder meer in het verwerken van leder. Omwille van socio-politieke redenen verliet Manufer z’n geboorteland en kwam in België wonen. Hij vond er al snel werk en richtte samen met zijn echtgenote Claudine een eigen modelabel op, 29th October (een verwijzing naar hun trouwdatum).

Recent stapten ook de kinderen Lucie en Benjamin in het bedrijf. 29th October is nog steeds gespecialiseerd in kleding uit leder, daim en
wollen huiden, zowel voor mannen als voor vrouwen. Maar de laatste jaren speelde het modehuis flexibel in op nieuwe evoluties. Zo werken ze ondertussen met vegan leder en lanceerden een textielcollectie.

 

Meer info: 29th October