Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Ladies and bubbles

In het pas gerenoveerde Hôtel de Mérode in Brussel werden onlangs vrouwelijke onderneemsters gelauwerd. De Bold Woman Award by Veuve Clicquot award is geïnspireerd door de weduwe Clicquot die zich in de 19de eeuw al profileerde als rasechte zakenvrouw.


Veuve Clicquot reikt de Bold Woman Award al uit sinds 1972, in zo’n 30 landen. De onderscheiding werd dit jaar voor het eerst uitgereikt in België. Muriel Bernard, oprichtster van eFarmz is de 1ste winaares. Muriel is handelsingenieur van opleiding. Na 12 jaar Sales & Marketing bij verschillende multinationals (Gillette, Levi Strauss en Orange) wilde ze een andere weg inslaan. In 2013 lanceerde ze eFarmz. Dit is een e-commerceplatform dat de toegang tot duurzaam voedsel vergemakkelijkt. eFarmz biedt maaltijdboxen en een breed scala aan zorgvuldig geselecteerde biologische producten van Belgische producenten aan.

Daarnaast werd ook de Bold Future Award uitgereikt, een onderscheiding voor opkomend talent. Die eer was voor Pauline van Ostaeyen. Zij is medeoprichtster van Dockflow, een app in maritieme logistiek die containers volgt en automatisch informatie geeft over de status van de lading tijdens de hele reis.