Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Kim Van Oncen lanceert eigen JBC collectie: “Op voorwaarde dat ik volledig mijn goesting mocht doen”

We gingen zelf al eens op zoek naar de modetrends van de afgelopen 50 jaar, maar de hedendaagse mode vergeten we daarom zeker niet. Kim Van Oncen brengt samen met JBC haar eigen kledinglijn uit. Spannend!


Kim Van Oncen en JBC slaan de handen in elkaar voor een langdurige samenwerking. Kim, zelf het prototype van een drukbezette dertiger, actieve mama en tegelijkertijd stijlvolle vrouw, ontwierp een exclusieve, veelzijdige najaarscollectie vol edgy stuks voor vrouwen met pit. De collectie bevat zowel items om de kinderen van school te halen, als om te schitteren op een trouwfeest. Dress up en down dus.

Sassy stuks voor alle uren van de dag

De inspiratie voor de collectie vond Kim in haar eigen leven. Haar collectie bevat een waaier van items: van een stoere mini jurk en statement fiddler petje tot een puffer jas en elegante homewear. De collectie is ontworpen voor de verschillende momenten in het dagelijks leven van een jonge, drukke en modebewuste vrouw.

De collectie bevat een mix van trendy stuks, zoals de blouse met statement kraag en tijdloze items. Alle stuks hebben ook duidelijk de ‘Kim Van Oncen’-signature, aangezien Kim echt bij elk detail betrokken was.

“Mijn voorwaarde voor deze samenwerking was dat de collectie helemaal mijn ding mocht zijn. De combinatie van stoer, maar toch elegant is eigen aan mijn persoonlijke stijl. Deze dualiteit komt dan ook duidelijk terug doorheen de collectie. Daarnaast moesten alle details ook kloppen: de keuze van de stoffen, het kleurenpalet, tot zelfs de afwerking van de naden en de knoopjes: over alles had ik een duidelijke visie. En als ik er nu zo over terugdenk, heb ik in alles mijn zin gekregen na een beetje discussie! Ik wilde niet zomaar het gezicht zijn, dus dat moesten ze erbij nemen,” lacht Kim.

Een ding is zeker, Kim zullen we zelf veel terugzien in haar eigen ontwerpen. “Dat was zowel voor ons als voor Kim essentieel, dat ze elk stuk zelf met een glimlach draagt,” vertelt Katrien Vangrunderbeeck van JBC. “Elk stuk is er eentje dat nog in haar eigen najaarsgarderobe ontbrak. Nog voor onze designers begonnen aan de collectie had Kim eigenlijk alle stuks mentaal al ontworpen. Samen hebben we haar visie tot leven gebracht. Het is een collectie die tot in de puntjes klopt.”

Verkrijgbaar vanaf eind oktober

De collectie is verkrijgbaar vanaf eind oktober in alle JBC winkels en op de webshop.Prijzen variëren tussen €14,95 en €69,95.

Bekijk ook