Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Huisdier met stijl

Wist je dat het ontwerp van een voederbakje voor honden of katten ook een invloed heeft op het comfort van je viervoeter? Madice Behaegel ontwerpt stijlvolle voederbakken en gaat daarbij zo duurzaam mogelijk te werk.


“Een veel voorkomend probleem is dat honden te snel eten”, aldus Madice. “Dus heb ik de anti-schrokbakjes gemaakt. Naar de kat toe, heb ik vooral rekening gehouden met de snorharen. Er wordt veelal de fout gemaakt dat ze een kleiner voederbakje aan een kat geeft. Maar dat botst met de snorharen. En een kat heeft graag dat die vrij blijven anders gaan ze dikwijls eten uit het bakje gaan smijten of er gewoon niet van eten. Dus heb ik het ontwerp zodanig aangepast dat de kom minder diep is en breder van vorm.”

Als jonge ondernemer doet Madice alles zelf en alles thuis: het ontwerp, de productie, maar ook het verpakken en versturen van de producten. In dat hele proces wil Madice zo duurzaam mogelijk werken. Dat gaat van de verpakking die geen plastics bevat tot het materiaal waarmee de voederbakjes gemaakt worden. Die zoektocht was niet gemakkelijk, maar uiteindelijk kwam Madice uit bij beton.

“Het is een sterk en zwaar materiaal, zodat het dier de kom niet zomaar kan verplaatsen. Anderzijds is het ook recycleerbaar. Downcycling is namelijk mogelijk: beton kan gebruikt worden in wegenis of andere betonproducten waarin ze het kunnen mengen.”

 

Madice heeft zelf een hond, Suzan een bordaux dog en een kat, Minou. Zij mogen af en toe eens een nieuw voederbakje uittesten. En ze lijken daar wel tevreden mee.

“Hierdieren hebben eigenlijk een positieve impact op ons leven. Ze maken ons gelukkig. Ze zijn er altijd. Je kan er mee knuffelen, plezier mee hebben. Dan vind ik dat wij ook voor hen moeten zorgen en het juiste terug moeten geven.”