Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

De Kwispelcoach: wandelen met je hond

De meeste honden trekken er graag eens op uit. Een wandeling in het bos, rennen op het strand, buiten spelen met het baasje. Een wandeling voor een hond is zoals de krant lezen is voor jou: pure ontspanning. En dus moet het leuk zijn voor zowel het baasje als de hond.


Snuffelende hond is een blije hond

Kwispelcoach Christel Sonck legt uit: “Een hond mag snuffelen, laat dat gerust toe, maar je hond mag niet te hard trekken aan de leiband. Het is niet de bedoeling dat hij je schouder uit de kom trekt, maar hij mag wel zijn ruimte nemen om te snuffelen. Roep hem dan regelmatig eens tot bij jou.”

Relatie met het baasje

Als het baasje een goeie relatie heeft met de hond, dan is er tijdens de wandeling vaak geen probleem, want die hond is graag bij het baasje. En tijdens een wandeling moet het baasje ook altijd het leukste zijn. Leuker dan andere honden, leuker dan eenden rond een vijver. Het is belangrijk om je hond dan ook te belonen voor goed gedrag: met een snoepje, een knuffel of wat speeltijd.

Probleem onderweg

Als een hond van iets bang is, of uitvliegt naar andere honden, dan moet je als baasje heel aandachtig zijn voor je omgeving. Als je de hond ziet aankomen, moet je pro-actief gaan werken en in een wijde boog rond de andere hond of het obstakel wandelen.

Meer tips om met je hond leuk te wandelen vind je bij Gezinshonden.

Met dank aan Eurdogshow.

Win een jaarabonnement voor WOEF-magazine

Deelnemen kan hier! Winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht. Succes!

Bekijk ook