Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

De Kwispelcoach: verzorging van je hond

Je wil natuurlijk dat je hond er elke dag stralend uit ziet, dat hij lekker ruikt en dat hij gezond is? Net zoals je jezelf verzorgt, vraagt een hond ook heel wat verzorging. Wandelen om fit te blijven, qualitytime met het baasje, gezonde voeding, vachtverzorging… het hoort er allemaal bij. In de tweede aflevering van De Kwispelcoach gaan we op bezoek bij dierenarts Christine Halsberghe.


Basisverzorging: nagels, tanden en medicatie

In deze aflevering van De Kwispelcoach toont dierenarts Christine Halsberghe hoe je bijvoorbeeld de nagels van je hond verzorgt. “Normaal moet je de nagels van je hond eigenlijk niet knippen. Die slijten af tijdens het wandelen, maar soms gebeurt het dat ze toch te lang zijn en dan is het aan de eigenaar om die netjes en niet te kort te knippen,” vertelt Christine.

Tanden poetsen: ook bij honden

Ook de tanden van een hond vragen een specifieke verzorging zegt de dierenarts: “Je wil toch ook niet dat je hond een stinkende adem heeft als je met ‘m knuffelt? Wel, dan kan je maar beter z’n tanden poetsen, ook voor z’n eigen gezondheid.”

Pilletje slikken?

En wat als je hond medicatie moet innemen, maar de pilletjes of siroop niet lust? Dan helpt Christine Halsberghe je op weg met interessante tips!

Meer info en tips vind je bij Gezinshonden.

Met dank aan Eurdogshow.

Bekijk ook