Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

De Kwispelcoach helpt je met je hond in huis

Kocht je een hondje in volle coronaperiode en heb je het nu wat moeilijk om je nieuwe huisdier op te voeden? Is je trouwe vriend net dat tikkeltje té enthousiast tijdens een wandeling in de natuur? En wist je dat het soms ook nodig is om de nagels van je hond te knippen?


Hondenkenner Christel Sonck en dierenarts Christine Halsberghe geven in De Kwispelcoach je heel wat interessante tips om van je gezinshond een gezonde, welopgevoede en frisse viervoeter te maken.

 

Coronahonden: een hond kopen in lockdown

In de eerste aflevering van De Kwispelcoach hebben we het over coronahonden. Tijdens de eerste lockdown kochten heel wat mensen een hond. Op zich is dat een goed idee, zo kan een hond heel wat eenzaamheid wegnemen en het extra gezellig maken in huis, maar dan moet je het dier natuurlijk wel goed opvoeden.

De mensenwereld leren kennen

In de eerste 16 weken van zijn leven moet een pup alles van onze mensenwereld leren. De coronahonden kwamen in maart en april in een totaal andere wereld terecht. Hun baasjes waren heel veel thuis, ook de kinderen hadden geen school en konden veel met hun nieuwe vriendje spelen. De honden zijn net vertrouwd met deze situatie, wanneer alles weer veranderd. Het huis is leeg en de hond blijft vaak alleen achter. Ook wandelingen zijn niet normaal, want iedereen moet afstand houden.

Moeilijk sociaal contact

De socialisatie van de hond verloopt zo heel moeilijk en daar moet je als baasje aandacht voor hebben, want honden spreken met een specifieke lichaamstaal. Zo laten ze zien dat ze angstig zijn of stress hebben. In de eerste aflevering van De Kwispelcoach geven Christel Sonck en Christine Halsberghe ondermeer tips over hoe je je hond een veilig gevoel kan geven.

Meer info en tips vind je bij Gezinshonden.

Met dank aan Eurdogshow.