Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Steve Boedt inspireert met sport en lifecoaching

Bruggeling Steve Boedt reist al jaren als sportindstructeur de wereld rond. Gaandeweg ontdekte hij hoe fitness tegenwoordig om veel meer draait dan alleen het fysieke. Ondertussen begeleidt Steve mensen ook als lifecoach, zowel online als offline.


Steve is onder meer officieel zumba-instructeur en leidt conventies voor lesgevers. Nadat hij jaren als globetrotter leefde, is hij nu weer neergestreken in zijn thuisstad Brugge. Van hieruit legt Steve ook meer en meer de nadruk op z’n werk als lifecoach met begeleiding van mensen uit de hele wereld.

Steve: “Mensen denken wel eens dat er iets verkeerd met je moet zijn om een lifecoach in te schakelen, maar dat is absoluut niet het geval. “Een lifecoach zal je helpen om je maxium potentieel te vinden. Heel wat mensen zeggen: Ik weet dat ik meer kan, maar ik weet niet hoe ik dat kan bereiken. Een lifecoach helpt daarbij.”

“Mensen zitten soms vast en hebben het gevoel dat ze niet weten hoe ze nog vooruitgang kunnen boeken: Ik zeg altijd: You don’t have to go home, but you can’t stay here. Als je niet weet wat te doen, moet je vooral niet stilstaan. ‘Clarity comes from action’. Weten waar je naartoe wil komt als je actie onderneemt. Iets proberen en merken of het werkt of niet. En zo ontdek je langzamerhand de richting die je uit wil.”

Happy new day

Iets veranderen in je leven begint vaak met heel kleine wijzigingen. Onder het motto practice what you preach bouwt Steve ook zelf goede gewoontes in gedurende z’n dag.

“Het zijn kleine gewoontes die uiteindelijk een grote impact hebben. Bijvoorbeeld als je thuiskomt van je werk eerst 1 minuut rustig in je auto blijven zitten en helemaal resetten. Op die manier kom je thuis binnen zonder de sleur van je werk.”

Maar het begint al van ’s morgens nog voor Steve opstaat: “Ik tel altijd af naar een nieuwe dag. Het is als het gevoel dat mensen hebben met nieuwjaar of bij een raketlancering. Het lijkt alsof er gedurende die tien seconden niets gebeurt, maar ondertussen bouwt de spanning zich op. Het aftellen maakt het zo euforisch, het gevoel van een nieuw begin. Waarom doen we dat niet iedere dag? Dus iedere dag als je de alarmklok uitzet ga je aftellen vanaf tien. Je moet het eens testen wat dat doet met je lichaam en je gevoel. Je krijgt die endorfines, dat fantastische gevoel en begint spontaan te lachen. Happy new day!”

Power minuut

“Als ik opsta las ik ook altijd mijn ‘power minuut’. Veel mensen stappen uit hun bed met negatieve gedachten. Ze denken eerst aan al hetgene wat ze niet willen doen: het is nog vroeg, ik wil niet naar mijn werk, ik heb niet goed geslapen,… Stop daarmee. Mijn eerste minuut is uitsluitend gevuld met positieve dingen. Rechtstraan, gordijnen open, raam open, ik maak mijn bed, ik zet mijn radio aan, ik heb het gevoel: ik kan mijn dag aan. Jij hebt de kracht om jouw gedachten te laten dingen te laten gebeuren of niet. Uiteraard heb ik ook wel eens negatieve gedachten of een slecht moment. Maar wat ik niet doe is een slechte dag 24 uur laten doorlopen. Want dan is dat een loop waar je niet uit geraakt.”

Bekijk ook:

  • Meer info over de coachings en lessen van Steve vind je via zijn website.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Steve Boedt (@steveboedt)