Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Fashion flashback met Tiany Kiriloff

Ook al liggen de jaren negentig ruim twee decennia achter ons, toch blijven de kledingstijlen tot de verbeelding spreken. Samen met fashionista Tiany Kiriloff halen we herinneringen op.


Voor Tiany betekenen de jaren negentig een flashback naar haar tienerjaren. Heel wat trends uit die tijd ziet ze nu terug opduiken. Niet alleen op de catwalk, ook haar oudste dochter is fan van de typische stijlen zoals baggy broeken en cropped tops.

“Dat is pure 90s-nostalgie voor mij. Het enige wat nog mankeert is een choker (een nekbandje) of het haar in een kunstige vorm gedragen. Het is zeer entertainend om te zien hoe alles terugkomt!

In de huidige collecties is het dus niet lang zoeken naar 90s invloeden. De lederen jas bijvoorbeeld, al wordt die nu ook meer uitgevoerd in kunstleder.

“De lederen blazer is echt één van mijn favorieten, aldus Tiany. “Je kan die echt op alles combineren. In de jaren 90 werd het veel gedragen op een baggy jeans en een wit topje.”

“Ook de slipdress, velours met een satijn finish en de het korset als bovenkleding zien we terugkeren in het modebeeld. Verder ook heel veel tie-dye. strappy sandals (sandaaltjes met fijne bandjes), scrunchies en haarspelden.”