Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Culinaire opmars van bier

Bier was altijd al iets wat velen associëren met gezelligheid op een terras of aan de toog. Maar de voorbije decennia klom bier ook heel sterk op de culinaire ladder, met tal van vernieuwende specialiteiten.


De consument is meer naar kwaliteits- en degustatiebieren geëvolueerd”, aldus Hans Mehuys, brouwmeester bij Brouwerij Vanhonsebrouck. “Minder naar het volume. De alcoholcontroles zitten er ook wel voor iets tussen. En mensen willen ook wel een keer iets anders proberen.

Brouwerij Vanhonsebrouck lanceerde in 1991 Kasteelbier, een gamma dat in de loop der jaren verder uitgebouwd werd. Kasteel Xtra is de meest recente toevoeging, naar aanleiding van de dertigste verjaardag. De zoetebekken vinden ook een vleugje Kasteel Rouge terug in een variant van LiQ, de met alcohol geïnfuseerde ijsjes.  Chef Dimitri Coppens verwerkt het ijs samen met een Nitro Rouge biertje in een heerlijk dessert. Zin om het zelf te proeven? Dat kan in Michelles Pub en Brasserie. Klik hier om kans te maken op een voucher van 100€!