Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Bloementrends

Bloemen maken altijd gelukkig. Dat was 25 jaar geleden zo, dat is nu nog altijd zo en dat zal het wellicht ook nog zijn binnen nog eens 25 jaar. Klassieke boeketten blijven altijd stijlvol en de kamerplanten die vroeger bij de bomma op de vensterbank stonden zijn nu weer helemaal in.


Zuiverende kamerplanten

Kamerplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Planten zuiveren de lucht en brengen de natuur naar binnen. Ze zorgen bovendien voor rust in ons hoofd. Een heel gezonde trend dus. “Het valt op dat de bloemen die vroeger bij de bomma stonden, nu terug helemaal in zijn,” vertelt Sofie Pauwelyn van bloemenzaak Rozenbach in Roeselare.

Originele vazen

Ook bij de vazen zien we trends van vroeger terug keren. Vazen zijn er nu in alle vormen en kleuren, niet enkel in doorzichtig glas, maar bijvoorbeeld in het paars dat helemaal past bij een bepaald boeket. “Mensen gaan ook meer en meer een vaas bijschenken bij het boeket. Ze moet de ontvanger niet op zoek naar een passende vaas, maar komt het boeket al meteen helemaal tot z’n recht in een bijpassende vaas.”

Bloemen vers van ’t veld

Een bloemetje krijgen of geven, dat doet nog altijd deugd. Tegenwoordig zijn plukboeketten heel erg hip. Sofie Pauwelyn: “De bloemen komen elk afzonderlijk helemaal tot hun recht. Je kan er alle kanten mee uit en ongelofelijk kleurrijke en vrolijke boeketten mee maken.”

Klassiek boeket blijft stijlvol

Een klassiek boeket, strak gebonden, daar doe je nooit verkeerd mee. “Vooral het witte boeket is een blijver. Dat is altijd stijlvol en klassiek en past in elk interieur,” vertelt Sofie nog.